Robert Plant po vydání "Carry Fire" vylučuje reunion Led Zeppelin

18.10.2017 10:48 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Již jedenáctou sólovou desku vydal legendární britský rodák Robert Plant. Dne 13. října vydané album "Carry Fire" láká opět na propojení různých vlivů world music s klasickým blues, stejně jako se to podařilo na předchozí desce "Lullaby And... The Ceasless Roar". Letos uběhlo také již deset let od posledního společného vystoupení Led Zeppelin. Reunion z roku 2007 se však nejspíše opakovat nebude.

"Nemůžete se jen tak vrátit. Už tak je dost těžké opakovat věci staré rok, natož devětačtyřicet let. Musím se nadále posouvat," prozradil devětašedesátiletý muzikant v nedávném rozhovoru. Připustil také, že kvůli nedávným úmrtím jeho souputníků si stále více uvědomuje svoji smrtelnost. K nedávné smrti Toma Pettyho se například vyjádřil takto: "Je velice těžké ptát se muzikanta na jeho pocity ohledně odchodu některého z kolegů. Bylo to velmi, velmi předčasné a zároveň opravdu smutné. Pamatuji si, když jsme před sedmatřiceti lety přišli o bubeníka Johna Bonhama, byl to vlastně opravdový konec Led Zeppelin".

Robert Plant momentálně plánuje turné na podporu novinky, na které s ním vyjedou i jeho dlouholetí spolupracovníci ze skupiny Sensational Space Shifters. V plánu je prozatím série koncertů po Velké Británii. Všechny jsou aktuálně již vyprodané, v příštím roce by však měly následovat další evropské zastávky. Zatím posledním vystoupením Planta v České republice byl loňský koncert v Plzni.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY