L7 nemají rády Trumpa. Věnovaly mu "Dispatch From Mar-a-Lago", první song po osmnácti letech

19.10.2017 09:48 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Doba je bouřlivá a k životu probouzí i taková kultovní jména jako L7. Americká kapela slavila návrat na pódia už před třemi lety, do studia se autorky songů "Shitlist", "Pretend We're Dead" nebo "Fuel My Fire" však zatím nehrnuly. Tedy až do letošního září. Donald Trump na nejvyšším americkém postu a jeho počínání rockerky vytočili natolik, že tvůrčí ticho ukončily a vydaly skladbu "Dispatch From Mar-a-Lago", první od roku 1999.

Hudební podklad byl podle zpěvačky a kytaristky Donity Sparks v zásobníku kapely už delší dobu. Muzikantky se původně k Trumpovi ani nechtěly vyjadřovat, ale nakonec svůj postoj změnily.

"Řekly jsme si: 'Se*eme na to, jsme jedna z mála skupin, které to udělat můžou.' Celé jsme to prodiskutovaly: 'Je to opravdu první track, se kterým chceme po dlouhé době přijít? Dokážeme se vypořádat s trolly? Jsme připravené uslyšet, že jsme tlusté, staré a ošklivé?' Ku*va jo!" sdělila čtyřiapadesátiletá hudebnice v rozhovoru pro Pitchfork.

V textu se rockerky s miliardářským politikem nijak nemažou a fantazírují o pádu jeho country klubu v Palm Beach. Hudebně pak nenechávají nic náhodě a fúzí punku s metalem bezpečně odesílají své fanoušky do devadesátých let. Aby ovšem nedošlo k mýlce, celá deska na programu L7 stále není. Do konce roku máme ale očekávat ještě jeden nový song.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY