Noel Gallagher to v "Holy Mountain" pořádně rozparádil

12.10.2017 17:30 - Honza Balušek | foto: archiv Noela Gallaghera

Zatímco Liam Gallagher před pár dny konečně vydal své sólové album "As You Were", jeho bratr Noel to své třetí vydá až 24. listopadu pod titulem "Who Built The Moon?". Do pomyslného závodu se tak s Liamem pustil alespoň prostřednictvím nového singlu a klipu "Holy Mountain".

A do toho narval snad úplně vše, co ho napadlo. Písnička se žene dopředu s až punkovou urputností, nechybí přitom dechy, melodie hraná na píšťalu, tleskání a popěvek "oooh oooh", který v kontextu zvuku celé skladby dává vzpomenout na písničku "Ça Plane Pour Moi" (původně od Plastic Bertranda, předělal ji ale kdekdo od Sonic Youth po Leilu K). Výsledkem je psychedelická zvuková stěna, ve které je Noelův zkreslený zpěv jen jednou z položek. Pozoruhodné ovšem je, že to vše dohromady skvěle funguje.

Doprovodný videoklip písničku výtečně doplňuje, vypadá totiž stejně šedesátkově, jako ona zní, dokonce je pouze ve formátu 4:3. Sice ho tvoří jen záběry na hrající kapelu a zpívajícího Noela, doplněné o různé grafické obrazce, ale naprosto to stačí. Vypadá to, že se bývalý šéf Oasis vrací v opravdu velké formě.

Novou desku Noela Gallaghera si budeme moci užít i naživo, 14. dubna příštího roku ji totiž přijede představit do pražské Lucerny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY