Queen zveřejnili dosud neslyšené verze hitů "We Will Rock You" a "We Are The Champions"

10.10.2017 13:10 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Uběhlo čtyřicet let od doby, kdy formace Queen vydala desku "News Of The World", jež přinesla hymny "We Will Rock You" a "We Are The Champions". Ódy na vítězství mají svou roli i ve sportu. Přesně tak to bylo původně míněno i autory, které tehdy inspiroval svět fotbalu."Když jsem psal 'We Are The Champions', myslel jsem na fotbal a chtěl jsem něco, do čeho by se mohli fanoušci zažrat," zmínil kdysi zpěvák Freddie Mercury.

Britští hudebníci se tentokrát podělili o znění těchto skladeb před finálním zpracováním. Oproti známým verzím se sice příliš neliší, avšak za nové či staré verze písní bývají fanoušci obvykle vděční. Odlišnosti lze v tomto případě najít především v užití hlavního vokálu, některých kytarových partů a přídavných komentářů od členů skupiny.

Raw Sessions Versions WWRY / WATC, které si můžete poslechnout pod článkem, se od 17. listopadu oficiálně stanou součástí nového vydání alba "News Of The World". Ještě předtím ale Queen s Adamem Lambertem navštíví Českou republiku. Stane se tak 1. listopadu, kdy odehrají koncert v pražské O2 areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY