VR/Nobody pokřtili "Proud" a předvedli dech beroucí show

08.10.2017 11:22 - Jaroslav Hrách | foto: fb.com/vrnobody

Dvojice Václav Rouček a Jakub Strach společně jako VR/Nobody letos vydala svou další desku "Proud", která se od předchozí tvorby liší tím, že je zpívaná v češtině. Kapela album pokřtila v pražském Paláci Akropolis a přichystala si pro své fanoušky opravdu nevšední zážitek.

Live: VR/Nobody

místo: Palác Akropolis, Praha
datum: 6. října 2017

support: Calin

VR/NOBODY, Metronome Festival, Praha, 23.6.2017
© Jan Kuča
VR/Nobody po vydání česky zpívané desky "Proud" sklidili řadu rozporuplných reakcí. Někteří byli z nahrávky nadšení, jiné nechávala naprosto chladnými. O tom, jak dopadla deska u nás, si můžete přečíst v naší recenzi. Faktem zůstává, že co se týče české scény, jedná se o velmi zajímavý počin, který by neměl zůstat bez povšimnutí. Nyní přišel čas desku pokřtít. Pánové se rozhodli uspořádat křest v pražském Paláci Akropolis a slibovali propracovanou audiovizuální show, která se měla postaral o atmosféru v klubu.

Z důvodu místa konání akce byl večerní program limitován nočním klidem, a tak se začalo už v sedm, kdy se v hlavním sále rozezněl set DJe D.Kopa. Hodinu nato vystoupil Calin, brněnský alternativní r'n'b zpěvák. V té době nebyla pod pódiem ani noha. Pár fanoušků posedávalo u dveří a znuděně poslouchalo DJe, ale vůbec to nevypadalo na žádnou velkou párty.

VR/NOBODY, Metronome Festival, Praha, 23.6.2017
© Jan Kuča
Chvíli po osmé se na pódiu objevil Calin. Vypadal poměrně vyděšeně, čemuž se nedalo divit vzhledem k tomu, že v sále nikdo nebyl. První písničkou nakonec přilákal kolem třiceti posluchačů, což byli pravděpodobně momentálně všichni v klubu. Ze zpěvákova hlasu byla cítit nervozita. Opravdu trapné však bylo, když po čtvrté písničce odešel s tím, že už je konec a nic víc nebude.

VR/Nobody začali za tmy. Za zvuků a slov poslední skladby alba se pomalu vynořovaly obrysy postav za plentou, na kterou se promítalo logo s přeškrtnutým srdcem. Jakmile se odkryla opona, publikum ozářil velmi agresivní stroboskop, což bylo možná trochu nepříjemné, ale velmi efektní. Pódium se topilo v modrých barvách, ze stran v intervalech proudila mlha a ze stropu viselo pár barevně svítících tyčí. Vizuální stránku pánové zvládli opravdu na jedničku.

VR/Nobody, Palác Akropolis, 6.10.2017
© Jaroslav Hrách
Václav Rouček naživo velmi mile překvapil svým poměrně čistým zpěvem. Mohli jsme slyšel skoro všechny skladby z nahrávky "Proud", chybělo jich snad jen pár (škoda že nezazněl song "Sám"). Dostalo se i na epickou "Národní", která ve druhé třetině krásně hudebně gradovala a společně s vizuálními efekty vytvářela skvělý zážitek.

Na pódiu se v průběhu koncertu objevilo pár hostů. Nechyběl již zmiňovaný Calin, který na desce hostuje v písni "Co ti můžu dát". Některé skladby doprovázely baskytara a saxofon. Na konci koncertu došlo konečně i na křest desky. Václav s Jakubem si na pódium pozvali Tomáše Sochůrka, který se postaral o mix a master. Kapela poté ještě zahrála pár přídavkových písní z debutové nahrávky "Yet.", které jsou zpívané anglicky a které od publika sklidily také velmi pozitivní ohlasy.

Pokud si odmyslíme celkem špatný úvod a nezvládnuté hostování brněnského zpěváka Calina, jednalo se o velmi vydařený večer. VR/Nobody uchvátili nejen čistotou zvuku, zpěvem, ale i provedením a nádherným audiovizuálním zpracováním.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY