Nominacím do síně slávy vévodí Radiohead, Depeche Mode nebo Kate Bush

09.10.2017 08:33 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Již od roku 1986 se dostávají ti nejpodstatnější umělci rockové historie do síně slávy a nejinak tomu bude i začátkem roku příštího. Clevelandský dům tak přivítá další členy, kteří zapadnou po bok jmen jako The Beatles, Led Zeppelin či Rolling Stones. Letošní seznam čítá devatenáct nominovaných, z nichž bude porota vybírat.

Stejně jako v předchozích ročnících musí nominovaní splňovat určitá kritéria. Hned prvním z nich je, že od debutové desky muselo uplynout již alespoň pětadvacet let. Letošní potenciální laureáti tak museli desku vydat do roku 1992. Hned na první pokus vyšla nominace kapelám Radiohead a Rage Against The Machine. Členové formací se však již dříve během roku vyjádřili velice jasně o celém ceremoniálu, jejich účast je tak v případě úspěchu nepravděpodobná.

V seznamu se opět nachází také plno jmen, která s rock & rollem jako žánrem neměla během kariéry nic moc společného. Art-popová královna Kate Bush splňovala kritéria již po několik let, jelikož její debut "The Kick Inside" vyšel již v roce 1978. To stejné se dá říct o již zesnulé multižánrové skladatelce a zpěvačce Nině Simone. Nechybí ani synthpopové duo z londýna Eurythmics, které nehraje již od roku 2005. Z těch interpretů, kteří loni svou šanci neproměnili, se letos mezi nominované nikdo nevrátil.

Kompletní abecední seznam nominovaných: Bon Jovi, Kate Bush, The Cars, Depeche Mode, Dire Straits, Eurythmics, J. Geils Band, Judas Priest, LL Cool J, MC5, The Meters, Moody Blues, Radiohead, Rage Against The Machine, Rufus Featuring Chaka Khan, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, Link Wray, The Zombies.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY