Ventolin v narvaném MeetFactory pokřtil desku "Vitajte"

11.10.2017 10:42 - Jaroslav Hrách | foto: facebook.com/MeetFactory © Honza Kolář

Krátce poté, co Ventolin vydal desku "Vitajte", ji pokřtil v pražském klubu MeetFactory. Jeho akademická disco science přilákala mnoho zvědavců, kteří si koncert patřičně užili. Večer měl nabitý program - dále vystoupili písničkářka Johuš Matuš, elektronický producent François Svalis a DJská dvojice Tomino & Myslivec.

Live: Ventolin

místo: MeetFactory, Praha
datum: 4. října 2017
support: Johuš Matuš, François Svalis

Ventolin, MeetFactory, Praha, 4.10.2017
© facebook.com/MeetFactory © Honza Kolář
Kdo by čekal, že na Ventolinův křest jeho nové desky "Vitajte", která vyšla před pár týdny, dorazí tolik lidí? Chvíli po deváté hodině večerní bylo MeetFactory nezvykle plné. Pódium v hlavní místnosti tentokrát nebylo posunuté, jak tomu bývá zvykem u menších koncertů. Navíc na něm už v tak brzkých hodinách stála Johana Novotná a překvapovala návštěvníky svým poněkud netradičním projektem Johuš Matuš, který by si měl zasloužit titul nejvíc cringe show večera.

Co se stane, když zkřížíme potemnělou Piču z Hoven s absurdními Čokovoko? Byl Johuš Matuš snaha o konceptuální umění? A co je to vlastně rurálpop? Projekce, která byla nedílnou součástí vystoupení, nabídla všechny potřebné elementy - oheň, seno, stáj, slepice a vrcholný existencionalismus. Z řady homemade snímků mi v hlavě nejvíc utkvěly asi záběry z odlovu ryb, které šokovaly svou surovostí. U počítačové chyby, která vyskočila při jedné z projekcí, by se klidně mohlo polemizovat nad tím, zda šlo o záměr autora, či nikoliv (tentokrát bylo správně za bé).

Ventolin, MeetFactory, Praha, 4.10.2017
© Jaroslav Hrách
Dalším na programu byl olomoucký producent François Svalis, hrdý držitel divoké karty v pořadu Startér na rádiu Wave, ve kteŕem se hledají české talenty. O tom, že má tento hudebník opravdu talent, jsem se přesvědčil před pár měsíci na koncertu severské kapely Vök, kde předskakoval a uchvátil publikum velmi promyšleným elektronickým setem, který měl velmi blízko k technu a deep housu. François Svalis nezklamal ani tentokrát a dostal návštěvníky smíchovského MeetFactory opravdu do varu. Nutno říct, že se taková show u českého interpreta jen tak nevidí.

Poté už konečně přišla řada na Davida Doubka aka Ventolina. Ten na nic nečekal, zkušeně nažhavil své stroje a rozjel pořádnou disco jízdu. Netrpělivé publikum ho téměř okamžitě odměnilo bouřlivým aplausem a naprosto se oddalo tanečním rytmům, které se začaly linout z reproduktorů.

Ventolin, MeetFactory, Praha, 4.10.2017
© facebook.com/MeetFactory © Honza Kolář
Ventolin se u svých přístrojů nezastavil a kromě hrátek s elektrickými mašinkami si občas i zabubnoval. Vytvořil v klubu perfektní atmosféru a představil naživo celou svou ještě velmi čerstvou nahrávku"Vitajte". Na to, že se jednalo o relativně nové věci, je návštěvníci přijali velmi vřele. Největší úspěchy každopádně sklidily starší skladby. "Disco Science" byla jen taková milá rozehra před peckami jako "Supersonik" či "Totem", při kterých to pod pódiem opravdu pořádně vřelo. Vystoupení nemělo jediný hluchý moment, naopak pozvolna gradovalo.

Ventolin byl opravdu dojatý z toho, kolik lidí se na něj přišlo podívat, a proto se v samém závěru koncertu nenechal dlouho přemlouvat a rozehrál ještě čtvrthodinový set přídavků. Vyzařovalo z něj neuvěřitelné nadšení a zápal a bylo jasné, že ještě nechce končit a nejradši by hrál až do rána. Ventolin odehrál velmi zábavnou show a úspěšně pokřtil desku "Vitajte". Až do konce roku s ní pojede turné po celé republice, takže určitě neváhejte a přijde se na jeho akademickou disco science podívat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY