Purplefox Town a February nás provedou prvními říjnovými Free Mondays

08.10.2017 12:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

9. října Purplefox Town (CZ), February (CZ) @ NoD

Purplefox Town je mladá pražská čtyřka, která vstoupila na scénu singlem "Everblue Forest" na začátku roku 2016. Dostalo se jí úspěchu v pořadu Startér na Rádiu Wave a i díky tomu si zahrála dvakrát v Roxy, na festivalu Vývrtka a předskakovala zahraničním kapelám jako Palace či Love N' Joy. Nyní vydávají dva nové singly, kterým uvádí chystající se album. Jejich hudba je žánrově těžce zařaditelná - vlivy můžeme hledat od Beatles až po dnešní neopsychedelickou scénu. Nekladou si žádné meze, experimentují se zvukem a bourají tradiční skladbu písně. V jejich tvorbě se odráží kapely jako Tame Impala, Pond, Temples nebo sólové počiny Johna Lennona.

February jsou mladá ostravská kapela, definující svůj žánr pojmem post-indie, slučující indie rock s prvky post-rocku, shoegaze a post-punku. Prostor zaplňuje táhlými, zasněnými tóny čistých kytar se silnými verby a delayi, ale i burácejícími emotivními kulminacemi. Jejich sychravý název a celková atmosféra spolu působí perfektně symbolicky a evokují v posluchači ty pravé emoce, ze kterých vám ale určitě nebude úzko. V sestavě Vlad Uskov - vokály/kytara, Tomáš Zahrada - baskytara, Adam Olšák - bicí, Tomáš Klézl - vokály/kytara se v současné době kapela soustřeďuje na nahrávání nového materiálu.

Magazín Fullmoon o nich napsal: "U February je prostě slyšet, že mají v krvi něco jinýho, novýho a čerstvýho, a to je samo o sobě skvělý." Pokud chceš poznat, co to novýho je, poslechni si je naživo a nech se odnést na obláčku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY