The Killers a Macklemore s novými deskami uspěli v USA

07.10.2017 21:41 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Rocková kapela The Killers s pátou řadovkou "Wonderful Wonderful" zvítězila mezi americkými deskami, na stříbru se umístil další krajan, rapper Macklemore, s druhou sólovkou "GEMINI". Pátá byla Jhené Aiko. V singlech se do první desítky vedené Cardi B dostala Demi Lovato.
Cardi B - Bodak Yellow
© facebook interpreta
SINGLY - Dominance Cardi B nebyla týdenní záležitostí, rapperka je k nezastavení. Vyhrála Streaming Songs s 47,9 miliony přehrání (+3 %), v Digital Songs byla bronzová s 55 tisíci stažení (-1 %) a v rádiích si polepšila o šest procent na 69,6 milionů impresí.

Po debutu na stříbru ztratili Post Malone téměř polovinu downloadů, měl jich nyní 43 tisíc, streamů ale napočítali vysokých 42,7 milionů a v rádiích byl Airplay Gainer, i když stále se skromnými 17 miliony impresí, pozici tak obhájil. Vedle hitu "Rockstar" měl i nejvyšší novinku: "I Fall Apart" na 65. příčce.

Taylor Swift zůstala bronzová, a neměnilo se prvních šest pozic. Až Portugal. The Man udělali nějaký vítr, když se posunuli s "Feel It Still" na sedmičku.

Tím po 29 týdnech vyhodili z čela Hot Rocks Songs "Believer" Imagine Dragons. Ti tak nevyrovnali rekordních 30 týdnů "Heathens" twenty one pilots. Na druhou stranu, nečekaně poprvé v kariéře ovládli Digital Songs: "Thunder" se totiž objevil v reklamě na noťas. V celkovém pořadí hit najdeme nově na sedmnáctce.

Do první desítky se nevlezl Charlie Puth, uzavřela ji totiž nově Demi Lovato s povedeným "Sorry Not Sorry".

Nějaké zmínění hodné novinky níže? 70. místo při premiéře patři "Good Old Days" Macklemora a Keshy.

    Top 10 - singly:
  1. Cardi B - Bodak Yellow (Money Moves)
  2. Post Malone feat. 21 Savage - Rockstar
  3. Taylor Swift - Look What You Made Me Do
  4. Logic feat. Alessia Cara & Khalid - 1-800-273-8255
  5. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  6. French Montana feat. Swae Lee - Unforgettable
  7. Portugal. The Man - Feel It Still
  8. Imagine Dragons - Believer
  9. Yo Gotti feat. Nicki Minaj - Rake It Up
  10. Demi Lovato - Sorry Not Sorry

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


The Killers - Wonderful Wonderful
© facebook interpreta
DESKY - Třináct let od debutu Američané The Killers dobývají domácí žebříček: povedlo se jim to s pátou řadovkou "Wonderful Wonderful". Předchozí i multiplatinové desky na číslo jedna nikdy nedosáhly.

Nyní na to rockerům stačilo jen 118 tisíc jednotek v prvním týdnu. 111 tisíc bylo v čistém prodeji, o dva tisíce méně než u pět let starého "Battle Born". Novinka představuje letos šestého výherce Billboard 200 z tohoto žánru.

V poslední době silně hiphopovou Top 10 stříbrným debutem rozšiřuje rapper Macklemore. Druhá sólovka "GEMINI" odstartovala s 51 tisíci jednotkami, ale jen polovina z toho bylo klasickým pořízením.

Za bronzovým Lil Uzi Vert máme v podstatě novinku: Kevin Gates se sice s "By Any Means 2" umístil už minule, ale to jen na stovce, protože komerční mixtape vydal o den dřív.

Za rapperem najdeme r'n'b zpěvačku Jhené Aiko s druhou sólovkou "Trip". V Top 10 se umístila i s debutem, a vedle toho ještě s EPčkem a projektem s Big Sean "TWENTY88".

Foo Fighters po zlatém debutu spadli až na sedmnáctku. V druhé desítce jim dělají společnost další novinky: Lecrae, Fergie a Midland.

Na 27. místě najdeme naboostovanou Lanu Del Rey: "Lust For Life" totiž vyšlo v některých fyzických edicích, včetně vinylových, až teď.

Příští týden na pódiu uvidíme Shania Twain, Demi Lovato a Miley Cyrus.

    Top 10 - alba:
  1.  N The Killers - Wonderful Wonderful (118 tisíc jednotek)
  2.  N Macklemore - GEMINI (51)
  3. Lil Uzi Vert - Luv Is Rage 2 (45, -9 %)
  4. ▲ Kevin Gates - By Any Means 2 (40, +467 %)
  5.  N Jhené Aiko - Trip (37)
  6. Post Malone - Stoney (37, +41 %)
  7. Imagine Dragons - Evolve (36, +29 %)
  8. Kendrick Lamar - DAMN. (34, +1 %)
  9. Khalid - American Teen (32, +1 %)
  10. Ed Sheeran - ÷ (Divide) (30, +18 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY