Zemřel Tom Petty, bylo mu 66 let

02.10.2017 22:09 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Ačkoli to v době psaní tohoto článku ještě nebylo oficiálně potvrzeno, z mnoha zdrojů přichází zpráva, že v šestašedesáti letech zemřel legendární hudebník Tom Petty.

Petty byl nalezen v bezvědomí po zástavě srdce ve svém domě v Malibu. Lékařský personál ho následně rychle přesunul do nedaleké nemocnice UCLA Santa Monica. Stav rockera byl však podle zdrojů nadále velmi vážný a poté, co u něj nebyla zaznamenána žádná mozková aktivita, byl odpojen od přístrojů. Shodou okolností Petty jen před několika dny dokončil letní turné třemi koncerty v losangeleském Hollywood Bowlu.

Tom Petty se proslavil spolu se svojí kapelou The Heartbreakers již koncem sedmdesátých let a tohle spojení platí s malými přestávkami až dodnes. Jejich prozatím posledním společným materiálem je deska "Hypnotic Eye" z roku 2014, v pořadí třináctá studiová. Kromě The Heartbreakers však Petty nahrával i sám a vznikly z toho tři desky "Full Moon Fever" (1989), "Wildflowers" (1994) a "Highway Companion" (2006).

Úplné začátky však zažil s kapelou Mudcrutch, se kterou působil na scéně během let 1970-1975, v roce 2007 se zrodil comeback a vznikla i první studiovka. Loni ji pak následovala druhá deska "Mudcrutch 2". Zajímavé bylo také jeho působení v superskupině The Traveling Wilburys, kde se sešel s takovými jmény jako Bob Dylan, George Harrison nebo Roy Orbison.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY