Audioknižní velikán nabízí k oslavě svých šestých narozenin audioknihy za 149 Kč

03.10.2017 07:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Náš největší elektronický distributor audioknih slaví v úterý 3. října 2017 šest let na českém trhu. Audiotéka za tu dobu přivedla k poslechu audioknih statisíce posluchačů, a to nejen díky aplikaci Audioteka. Obliba audioknih stále stoupá, což dokazuje rostoucí počet jak nových titulů, tak posluchačů. Za šest let Audiotéka nastřádala přes 7 079 398 650 hodin mluveného slova. Mezi nejoblíbenější kategorie stále patří detektivky a thrillery, na druhém místě jsou tituly fantasy a sci-fi a v závěsu tituly humorné.

Za poslední rok přibylo v Audiotéce přes 500 audioknih, mezi nimiž jsou i časopisy, které Audiotéka začala na českém trhu prodávat jako první - k poslechu jsou časopisy Forbes, Reportér a Respekt. Počet zakoupených audioknih, které uživatelé nakoupili přes e-shop a aplikace, se za poslední rok vyšplhal ke 140 000, což je o 30 % více než v předchozím roce. Trend v audioknihách vidí i vydavatelé, jejichž počet se k začátku října vyšplhal až na 170. Audiotéka se podílí svou vlastní produkcí ke zvýšení počtu audioknih u nás. Za poslední rok tak vzniklo 56 audioknih pod značkou Audiotéky.

V rámci narozeninové oslavy 3. října 2017 nabízí Audiotéka pouze na jeden den všechny audioknihy za 149 Kč. Audioknižní nadšenci i úplní nováčci si mohou z nabídky vybrat např. jedinečné skvosty a bestsellery mluveného slova, jako jsou audioknihy "Einstein", komplet všech her Divadla Járy Cimrmana a tisíce dalších. Díky narozeninovému dárku mohou audioknihy vyzkoušet všichni. Což platí i v případě časopisů. Cena za posledních devět čísel Reportéru je také narozeninových 149 Kč.

Audiotéka ani po letech na českém trhu nezahálí a uživatelům nabízí i vychytávky v bezplatných aplikacích Audioteka pro poslech v mobilních zařízeních se systémy iOS, Android nebo Windows 10. V letošním roce přibylo například rozšíření funkce Sleep. Přímo v přehrávání audioknih lze nastavit, za jak dlouho se přehrávání zastaví (od minut po konec kapitoly). Pokud si ale chcete tento čas prodloužit, stačí telefonem zatřepat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY