EP "Cold Dark Place" Mastodon je příjemnou jednohubkou

03.10.2017 15:00 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Půl roku po vydání "Emperor of the Sand" se americké hvězdy moderně střiženého, ale ne úplně snadno škatulkovatelného metalu Mastodon znovu hlásí o slovo. A hned s novým (přesněji dosud neslyšeným) materiálem. Na hrací ploše lehce přesahující dvacet minut přináší EP "Cold Dark Place" čtveřici skladeb.
7/10

Mastodon - Cold Dark Place (EP)

Skladby: North Side Star, Blue Walsh, Toe to Toes, Cold Dark Place
Vydáno: 22.9.2017
Celkový čas: 21 minut
Vydavatel: Warner Music
Tři z nových písní vznikly během nahrávacích sessions pro předcházející album "Once More 'Round the Sun", skladba "Toe to Toes" pak vypadla z Písečného císaře. Celé EP je v podstatě příjemnou jednohubkou, která v míře vrchovaté obsahuje to, na co jsme u Mastodon dávno zvyklí: melodický, hutný, tvrdý rock, který se nebojí častých přeryvů v tempech, jemnosti či dravosti.

Čtveřice skladeb je v tomto ohledu solidním vzorkem - akustickou kytarou a tleskáním podbarvená "Toe to Toes", valivá "North Side Star", potemněle atmosférická "Cold Dark Place" i melodicky vzletná "Blue Walsh", to jsou všechno jednotlivé fasety tvorby Mastodon. Poslouchá se to příjemně, ípíčko nenudí. Ale vlastně nepřináší ani nic nového, nic zásadního, z čeho bychom si měli sednout na zadek. Jen se asi chlapcům nechtělo sušit poměrně solidní skladby v šuplíku - a na plnohodnotné album je přece jen možná brzo. A toto je jen příjemná chuťovka, která vyloženě nenadchne, ale rozhodně ani neurazí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY