shop.musicserver.cz
Ben Cristovao, Žluté lázně, Praha, 28.9.2017

Ben Cristovao ve Žlutých lázních odehrál koncert světové úrovně

Vydáno: 29.09.2017 11:41 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Lucie Levá

Soul, elektroniku, EDM, trap, reggae, hip hop, funky, ale především r'n'b zpívající Ben Cristovao si pro své fanoušky připravil opravdu velkolepou show. Jeho cílová skupina posluchačů, kterou tvoří z větší části slečny kolem dvaceti let, tak ve Žlutých lázních dostala přesně to, pro co si přišla.

Live: Ben Cristovao

místo: Žluté lázně, Praha
datum: 28. září 2017
support: Reginald
Fotogalerie

Ben Cristovao, Žluté lázně, Praha, 28.9.2017
© Lucie Levá
Jen si zkuste v práci nebo před známými prohlásit, že jdete na koncert Bena Cristovao. A že jste dokonce i příjemně natěšení a zvědaví, jaké to asi bude. Hlavy v dlaních, pozdvižená obočí a dokonce i znechucené výrazy vám budou dostatečně výmluvnou odpovědí na to, jaké jméno si umělec s angolsko-českými kořeny zatím mezi laiky nebo chcete-li mainstreamovým obecenstvem vybudoval. A pak se ještě zkuste zeptat, jaké jeho písničky znají. Brzy zjistíte, že většina z nich nikdy nic jiného než "Bomby" neslyšela.

Chudák Ben. Přitom by stačilo poslechnout si alespoň album "Made In Czechoslovakia" a mnohým z těch, co jej nemají rádi a vlastně k tomu ani nemají důvod, by spadla brada. Moderní produkce, ne vždy stoprocentní, přesto však nápadité texty nepostrádající sebeironii i pozitivní poselství a celkově hudba, kterou by už dávno měla hrát česká rádia místo všech těch Slz a zaláskovaných uplakánků z Liberce a okolí.

Ben Cristovao, Žluté lázně, Praha, 28.9.2017
© Lucie Levá
Na druhou stranu - lepší se to. Zpěvák žijící v pražské Troji si prakticky bez podpory velkých medií jen pomocí YouTube, sociálních sítí, sponzorů, skvělého týmu a hlavně usilovné práce vybudoval fanouškovskou základnu, pro kterou musí s každým dalším koncertem hledat stále větší a větší prostory. A jak sám v poslední zářiový čtvrtek z pódia prohlásil, vše, co vydělá, investuje zpátky do hudby, aby byl lepší a lepší. A je to vidět.

Podobně jako Mydy Rabycad, Kryštof a pár dalších vsadil na pódiovou show, jaká se dělá v zahraničí. Takovou, která má nápad, styl a v ideálním případě se snaží, aby každý song z poctivé, dvou a půl hodinové show, měl vlastní příběh.

Ben Cristovao, Žluté lázně, Praha, 28.9.2017
© Lucie Levá
Hned úvodní letní pecka "Sweet Chilli" odezněla ještě z minipódia postaveného nad zvukařským pultem, z něhož se pak interpret přesunul na hlavní scénu, která vypadala jako nebeská obloha plná mraků a na každém z jejích pater se nacházel nějaký ten muzikant se svým nástrojem a sjednoceným outfitem. Přesně tak, mistr Evropy v brazilském jiu-jitsu nespoléhal jen na DJe, který by mu pouštěl halfplaybackové podklady, ale pokud to jen trochu šlo, dobrých osmdesát procent setlistu odehrála plnohodnotná kapela. Možná to může vypadat jako zbytečný postřeh, ale vězte, že v jeho žánru a současné konkurenci to už ani zdaleka nebývá samozřejmostí.

Natřikrát převlečený fanoušek humoru amerických stand-up komiků neváhal vyzývat návštěvníky, ať chytají své kolemstojící za zadek, s partou tanečníků předváděl silná, bratrská gesta i uvolněné vtípky a vůbec působil jako člověk, který si je sice vědom svých kvalit, ale nepotřebuje to všem kolem dávat na odiv za každou cenu a spíše se snaží, aby své věrné nezklamal. Urputnost a energie, jakou dával do vrcholů večera, kdy vygradoval už zmíněné "Bomby", ale také "Těžké váhy" nebo závěrečné "Asio" tak, že mu do rytmu mávaly lesy rukou, napověděly, že patří mezi ty zpěváky, kteří na pódiu nechávají duši. A přitom všem se stále bylo na co dívat.

Ben Cristovao, Žluté lázně, Praha, 28.9.2017
© Lucie Levá
Vítěz Českého poháru ve freestyle snowboardingu si na pódium přizval nejprve několik děvčat, aby jim zazpíval skladby "Tělo" a "Úžasná", v půlce večera další dobrovolnici zavázal oči a položil si ji do přistavené postele, kde se nad ní během sexuchtivé písně "Postel" svíjel, až ji nakonec políbil. Skvělé číslo.

Přišli ale i slavnější hosté. Annet Charitonova si zazpívala "#Utebebejt" a "Taktomabyt", Mejla z Vypsané fiXy si zahrál na kytaru v "Instagramu", Kristian Komedie si s ním dal živé provedení jen o pár hodin dříve zveřejněného singlu "Šipka", Cavalier si nejprve dal dva vlastní kousky z pódia u zvukařů a pak hity "Nemůžu si dovolit" a zmiňované "Těžké váhy" s Benem na hlavní scéně, Majself zarapoval v "Talizmanu" a nakonec v živé světové premiéře zazněl protidrogový hit "Molly" s Egem z Kontrafaktu. A to jsme ještě nezmínili boxery, poeticky puštěné balónky v "Poslední" z aktuálního EP, breakdance vystoupení, vystřelené konfety, stále virálnější legrácku "Nohy" a spoustu dalšího. Zkrátka pořád se něco dělo a jediná prázdná chvíle tak byla jen v momentě, kdy se hlavní protagonista šel převléknout a rozjeté publikum měli bavit tanečníci.

Ben Cristovao, Žluté lázně, Praha, 28.9.2017
© Lucie Levá
Ve všem ostatním to ale byla show, která by všechny kritiky takřka okamžitě měla transformovat přinejmenším v lidi, kteří při zmínění jeho jména začnou minimálně uznale pokyvovat a mnout si bradu. "Klobouk dolů nad tím, co jsi dokázal. Jsi skvělý reprezentant české scény," složil mu poklonu Ego, když odcházel z pódia. Nelze nesouhlasit.

NÁZORY
  • ?? (???, 29.09.2017 12:14) Reagovat

    Já teda znám víc jeho skladeb a stále žasnu nad tím, proč někdo, kdo neumí pořádně zpívat a píše nesmyslné texty má tak silnou fan základnu a ještě mu zobou z ruky samozvaní hudební kritici?! Styďte se. A představte si, že jeho songy znají i lidi, co poslouchají mainstream. A cožpak on jím není? Ano, nefrčí sice v rádiích, ale na youtube scéně se dá označit za mainstream. Útočný tón mířený na kritiky Cristovaa, absurdní pochlebování neumětelovi a vaše trapná recenze jen dokazuje, že tímto povoláním se živí namyšlení pseudovšeználci, co se naváží do druhých a imponuje jim brak.

    • Re: ?? (Anonym, 29.09.2017 15:10) Reagovat

      To co se nelíbí tobě ještě neznamená, že se nebude líbit nikomu. Jediný kdo je tady agresivní jsi jedině ty a to už třetí den v kuse, tak to prosím neotáčej proti fans BC. Stačí nahlédnout do historie komentářů. Z tvé strany je to vyloženě osobní a dětinsky směšné, směji se až se za břicho popadám. O jeho úspěchu nerozhoduješ ty ani já, rozhodnou jen a jen jeho fanoušci. A bylo vyprodáno, nemám jediný důvod nevěřit tomu kdo článek psal :)

      • Re: ?? (???, 29.09.2017 20:53) Reagovat

        Taky se za břicho popadám - skrze tu mizernou argumentaci. A vytahovat to, že tu mám na něj víc názorů - to je dost ubohé a druhak nevím, co je na tom špatné? Snad mám právo vyjádřit svůj názor. Nejvíc mě dojalo smazání mé slušné reakce na dalšího moulu - Kluse. Doteď nevím, co je nepatřičného na tom, že zvrací duhu.
        Mám pochybnosti o tomto portále vzhledem k těmto směšným pseudorecenzím a mazání nepohodlných názorů.

        • Re: ?? (???, 29.09.2017 20:56) Reagovat

          Oprava - názor smazán nebyl, jen je umístěn níže, omlouvám se za fabulaci.

          • Re: ?? (Anonym, 29.09.2017 22:58) Reagovat

            :))) a to je právě tvůj problém, tvoje paranoia s kterou se tady umlátíš sám. NIKDO TI NEUPÍRÁ PRÁVO NA NÁZOR ani tě nikdo neobviňuje z hejtování, to je jen tvá manipulace, já si přečtu a respektuji každý názor i ten tvůj pokud není v osobní rovině a od tebe to v základu osobní je. To si dokázal opět teď, když si napsal ,že Klus je moula. A to už není o hudbě a navíc tady urážite ostatní kterým se tvorba Kluse, Bena líbí a jen proto jsou povrchní, naivní, idioti, hudební teroristé.... Já nejsem fanoušek ani jednoho z nich, články o nich čtu jako všechny další články na těchto stránkách abych měl přehled a přečetl si názory druhých,ale ne urážky, který jsou k ničemu . Nic víc, nic míň.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ben Cristovao opět ukázal, jak se dá udělat velký koncert bez emisí (24.01.2024 09:29)
- Ben Cristovao míří do Edenu, jeho životní koncert ho čeká 7. června 2025 (19.12.2023 12:05)
- Lost Frequencies a Viktor Sheen potvrdili vedoucí postavení v českých žebříčcích (08.12.2023 08:00)
- Naživo: Mirai odehráli v O2 areně jen lehce nadprůměrný koncert (01.12.2023 13:00)
- Českému éteru nově kraluje Lost Frequencies, nejhranější domácí skladbu má Jelen (30.11.2023 08:00)
- Viktor Sheen zůstává králem, o albové prvenství ho nepřipravil ani Ben Cristovao. V rádiích vítězí Pink (24.11.2023 17:00)
- Nové desky 45/2023 - od Chrise Browna přes Bena Cristovao po Chrise Stapletona (15.11.2023 20:45)
- Naživo: Znovu na velké scéně a zase úplně jinak. Ben Cristovao si do O2 areny připravil naprosto odlišnou show (11.11.2023 16:34)
- Fotogalerie: Ben Cristovao opět vyprodal O2 arenu (11.11.2023 12:18)
- Video: Vypsaná fiXa klipem "Šína je singl" dokazuje, že "punk is not dead" (22.09.2023 12:14)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Bono Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu