Miláčci post-dubstepové scény Mount Kimbie se vrací do MeetFactory

08.10.2017 09:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mount Kimbie jsou zpět! Třetí album "Love What Survives" konečně vyšlo a zatím sklízí veskrze pozitivní ohlasy. Již v úterý 14. listopadu si navíc budete moci vychutnat tuhle elektronickou třešničku naživo, kdy Mount Kimbie dostanou do dubstep tranzu celou MeetFactory.

Kai Campos a Dominic Maker se potkali na Southbank University v Londýně, našli společnou zálibu v kytarové scéně a hip hopu, ale zároveň měli chuť dělat hudbu trochu jinak, dát jí nový tvar. Debutový singl "Maybes" z roku 2009 nastartoval jejich kariéru a Mount Kimbie se stali miláčky jak kritiků, tak svého stále rostoucího publika. Takřka ze dne na den z nich byli britské nezávislé elektronické scény a pod svá křídla si je vzal slavný label Warp.

Naposledy byla tahle post-dubstepová legenda v MeetFactory v říjnu 2016 a už tehdy se šířily zvěsti, že se chystá nové album. To poslední "Cold Spring Fault Less Youth" vyšlo na Warp Records už v roce 2013 a od té doby vydali Dominic Maker a Kai Campos několik remixů a EP, ale hlad po velké desce zůstal. V dubnu se vynořil singl "We Go Home Together" následovaný trackem "Marilyn", na kterém tentokrát s Mount Kimbie spolupracovala jejich dlouholetá kamarádka Mica Levi aka Micachu.

V rámci podzimního evropského turné nás podle oficiálního prohlášení čeká "spousta nové hudby a nových nápadů". Možná trochu strohý popis toho, co pražské publikum čeká, je nutno doplnit stále živými vzpomínkami na předchozí koncert v MeetFactory. V prostorách smíchovské továrny před rokem ukázali nejen zajímavou light show, ale svými novými tracky nově definovali a rozšířili hranice dubstepové scény o další stupeň. Nové písně ukazují, že Mount Kimbie se každopádně změn nebojí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY