Foo Fighters nabízí kompletní příběh "Concrete And Gold" v animovaném videu

25.09.2017 17:55 - Ondřej Kocáb | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Foo Fighters prožívají úspěšné období. Šestičlenná parta vedená Davem Grohlem si užívá návrat na koncertní pódia, přes léto byla hlavní hvězdou několika festivalů včetně Glastonbury a před pár dny vydala devátou studiovou desku "Concrete And Gold". Nové album po třech letech pánové tentokrát natáčeli v klasickém studiu pod dohledem světově proslulého producenta Grega Kurstina. A celý průběh vzniku novinky se nyní rozhodli podpořit animovaným videem.

Tento krátký průvodce po desce přináší zásadní informace od zlomeniny nohy frontmana ve Švédsku v roce 2015 přes následnou nechuť hrát až po skládání a natáčení. Představeni jsou také všichni hosté, kteří se na desce nějakým způsobem podíleli. Celým příběhem provází sám Dave Grohl jako rozený vypravěč a s věčným úsměvem podává jednotlivé situace, ke kterým došlo během uplynulých dvou let. Povedenou animaci pak obstarala skupina Visual Creatures a ilustrátor Joe Garber.

Foo Fighters se momentálně připravují na velké turné po Spojených státech. Concrete And Gold Tour startuje 7. října a bude čítat sedmadvacet zastávek. Následně se kapela přesune do Austrálie a Jižní Ameriky, kde po Vánocích nabídne dalších jedenáct koncertů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY