Josh Todd & The Conflict debutuje skvělým rock'n'rollovým albem "Year Of The Tiger"

02.10.2017 13:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Nová skupina lídra amerických rockerů Buckcherry má výmluvné jméno Josh Todd & The Conflict. Zatímco v domovské skupině to v poslední době trochu vřelo a ani poslední desky už neměly ten správný groove, nová parta Joshe Todda šlape jak hodinky a debut "Year Of The Tiger" je pořádně našlápnutý rock'n'roll.
8/10

Josh Todd & The Conflict - Year Of The Tiger

Skladby: Year Of The Tiger, Inside, Fucked Up, Rain, Good Enough, The Conflict, Story Of My Life, Erotic City, Push It, Atomic, Rain
Vydáno: 15.9.2017
Celkový čas: 36:14
Vydavatel: Century Media Records
Když z ničeho nic odejdou dva zakládající členové, nevrhá to na kapelu zrovna dobré světlo. Zvlášť pokud jeden z dvojice je kytarista Keith Nelson, který byl dosud považovaný za pravou ruku lídra Joshe Todda a za jednoho z tahounů Buckcherry. A aby toho nebylo málo, Josh Todd společně s dalším kytaristou Stevem D. zakládá novou partu Josh Todd & The Conflict, se kterou nelení a rovnou vydává debutovou nahrávku "Year Of The Tiger". Jak to s Buckcherry vlastně bude, se časem určitě dozvíme. Teď se ale podívejme na novinku Toddovy nové party.

Čekal-li někdo narychlo spíchnutý materiál, který měl dokázat zpěvákovu samostatnost, je na omylu. Novinka je pořádně nastartovaný rock'n'rollový stroj, který na poměrně krátké ploše přesahující půlhodinku sází jednu kytarovou pecku za druhou. Tempo je až na fádnější baladu "Good Enough" opravdu zuřivé a oproti posledním deskám Buckcherry živelné a svěží. Písně v sobě skvěle snoubí dravost, syrové kytary i hard rockovou melodiku. Vůbec nejhlouběji do paměti se zaryje výborná skladba "The Conflict" a melodičtější "Erotic City". Za zmínku ovšem stojí i další kusy, jako třeba úvodní titulní pecka "Year Of The Tiger" či testosteronem napumpovaná "Fucked Up".

Texty asi nikoho nepřekvapí. Josh Todd si s nimi ostatně nikdy hlavu příliš nelámal. Ani název novinky "Year Of The Tiger" neskrývá žádnou hlubší filozofii, ale dle frontmanových slov prostě jen dobře zní. No, budiž. Hudebně se nová skupina drží zvuku domovské kapely. Stylovou progresi tak nehledejme.

Produkce debutu se ujal Eric Kretz, bubeník Stone Temple Pilots. Ten ale nikterak zvláštní stopu na výsledném zvuku nahrávky nezanechal a žádné grungeové prvky zde rozhodně nehledejme. Todd evidentně s novou partou ožil, nasál čerstvý vzduch a změna jména a snad i kolektivu mu skladatelsky prospěla. Rok tygra sice podle čínského kalendáře bude až za pár let, ale povedený počin vyhublého Joshe Todda si můžeme vychutnat už dnes. A je to kvalitka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY