Metallica vydá objemnou deluxe edici alba "Master of Puppets"

19.09.2017 14:08 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Metallica pokračuje v sérii bohatě vypravených reedic svých starších alb. Po prvních dvou, "Kill 'Em All" a "...and Justice For All", je nyní na řadě milník thrash metalu "Master of Puppets", který v letošním roce oslaví jedenatřicet let od vydání.

Pro žánr i pro kapelu průlomová deska, která je dokonce prvním metalovým albem, které bylo americkou Kongresovou knihovnou zařazeno do Národního registru nahrávek, kam se zařazují díla, jež mají kulturní, historický nebo estetický význam, vyšla původně v roce 1986. Za tu dobu se stala dokonce šestkrát platinovou a její důležitosti odpovídá i luxusní reedice, která vyjde 10. listopadu.

V deluxe verzi se fanoušci dočkají nahrávek na čtyřech různých typech nosičů. Na prvním vinylu (180 g) najdou posluchači remasterovanou verzi "Master of Puppets", další dva obsáhnou dosud nevydaný záznam koncertu z Chicaga, který se konal 25. května 1986. Remasterovanou verzi najdeme i v CD edici, na tomto nosiči se pak budeme moci zaposlouchat do výběru rozhovorů k albu (2CD), dosud nehotových hrubých mixů a dvojCD riffů, demoverzí a vyřazených skladeb. Následují čtyři CD s koncertními záznamy, na které navazuje pátý koncert ze švédského Stockholmu, tentokrát na kazetě. Majitel deluxe boxu nebude ochuzen ani o obrazové záznamy na dvojici DVD. Součástí boxu bude i kniha v tvrdých deskách s dosud nepublikovanými fotografiemi a také obálka s ručně psanými texty. Prostě absolutní povinnost pro všechny fanoušky Metalliky.

Chcete-li se pokochat, jak to všechno ve skutečnosti vypadá, níže naleznete tzv. unboxing video, kde se do útrob boxu dívá samotný James Hatfield, kytarista a zpěvák kapely.

A jen pro připomenutí: Metallica vystoupí 2. dubna v Praze v O2 areně v rámci WorldWired Tour, které se váže k aktuální desce "Hardwired… To Self Destruct", jež vyšla v listopadu minulého roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY