Supraphon přináší reedici alba Marty Kubišové "Songy a balady"

20.09.2017 10:23 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Marta Kubišová letos nadobro končí s koncertováním a vydavatelství Supraphon se rozhodlo možná i z tohoto důvodu vydat její kultovní album "Songy a balady" v reedici ve formátech CD, LP, MP3, FLAC a HI-RES s atraktivním informačním vybavením. Stane se tak 22. září.

"Písně z tohoto alba tvoří doslova páteř mého koncertního zpěvníku. To přece nemůže být náhoda. Když album v roce 1969 vyšlo, prodalo se ho půl milionu exemplářů. Tehdy mi to vlastně ani nedocházelo, ale dneska mi to číslo připadá naprosto ohromující," říká Marta Kubišová.

Jedenáctipísňová kolekce vyšla v pohnutých časech nastupující normalizace roku 1969. Po vyprodání desky došlo k její reedici bez "Modlitby pro Martu" a změnil se i obal. Pak se Kubišová nedobrovolně na dvacet let odmlčela. Letošní reedice vychází z původního konceptu, vylepšená o obsah tiskovin a remastering.

"Odhlédnuto od šířky repertoáru, který (Marta Kubišová) obsáhla, byl to vývoj výrazně introvertní povahy směrem k sebezdokonalování a postupnému vytříbení prvků, kterými disponovala už na počátku své dráhy. Patří sem především osobitý a po barevné stránce neobyčejně tvárný hlas, způsob, jakým tvoří tón, frázování, intonační jistota a pochopitelně v neposlední řadě široká škála jejích výrazových schopností," napsal Antonín Matzner v recenzi časopisu Melodie 8/1969.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY