Aneta Langerová vydává živé CD a DVD "Na vlně Radosti"

16.09.2017 17:19 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová posílá svým fanouškům podzimní dárek v podobě DVD a CD "Na vlně radosti". Je na něm k nalezení záznam koncertu z pražského Fóra Karlín, který se konal loni v prosinci. Nahrávka vyjde 22. září, o den dříve proběhne v supraphonském Musicpointu křest spojený s krátkým akustickým vystoupením.

"Na pódiu se potkává má skvělá kapela s úžasným smyčcovým triem a dechovým kvartetem, které hraje hned v několika písních, a dodává jim tak nový rozměr. Přizvali jsme bubeníka Adama Kollera, jenž tvoří s mým současným bubeníkem Martinem Kopřivou a baskytaristou Jakubem Vejnarem skvělou rytmickou sekci. V přední lajně je mou oporou kytarista Ludvík Kulich a klavírista a producent Jakub Zitko, který je i autorem aranží," vysvětluje Langerová.

Langerová v turné na podporu zatím poslední řadovky "Na Radosti" pokračuje i letos v prosinci. "DVD a CD vzniklo, abychom si uchovali vzpomínku na toto krásné a pro mě důležité období. Dva roky jsme putovali od města k městu a vyprávěli příběhy inspirované zapadlým kouzelným místem na Šumavě. Na Radosti se pro nás stalo takovým pomyslným prostorem, ve kterém se scházíme, do něhož každý něco přináší, a společně vytváříme nějakou energii. Součástí tohoto prostoru jsou i diváci, díky kterým se každý koncert stává jedinečným."

Uvnitř každého alba bude k nalezení i malé překvapení. "Vždy, když jej otevřete, můžete si něco přát, ať už pro sebe nebo pro někoho jiného. Věřím, že když si někdo něco moc přeje, tak se to splní. Na přání by člověk neměl rezignovat. Něco si přát znamená na něco se těšit. Je to začátek. 'Na Radosti' mi přineslo do života hodně radosti. Ráda bych se o tu radost podělila a poslala ji jednomu malému klukovi. Jmenuje se Hynek a má krásný úsměv." V každém bookletu tak bude i pohlednice, na kterou stačí namalovat obrázek a poslat jej se vzkazem na uvedenou adresu. Více se o klukovi, který před lety utrpěl vážný úraz, můžete dozvědět na www.konto-hynek.cz.

Aneta Langerová bude na podzim vystupovat i jako host posledních koncertů Marty Kubišové, zahraje si v doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu v rámci projektu Nové Horizonty a jako ruskou básnířku Annu Barkovovou ji diváci mohou vidět od 12. října i v kinech ve filmu "8 hlav šílenství".

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY