"Lights" ukazuje novou tvář Jamese Harriese

14.09.2017 13:44 - Dan Hájek | foto: Tranzistor

Pro blížící se podzim si James Harries nachystal hned několik novinek. Dočkáme se samozřejmě nové muziky, kterou bude představovat zatím nepojmenované épéčko, z něhož však již byla vybrána první singlovka "Lights". James bude také hodně cestovat, koncerty jsou plánovány do Belgie, Holandska a Německa, zůstane ale i prostor pro česká vystoupení.

"Lights" vznikalo již tradičně na Harriesových cestách, větší část této skladby vznikla v Berlíně a na jejím natáčení spolupracoval s Viliamem Bérešem (masterování proběhlo ve studiu Mauslab v Dublinu). Harries sám vysvětluje: "Jsem pořád na cestách a musím přiznat, že Berlín je velmi inspirativní město. Už delší dobu jsem však věděl, že chci něco udělat s Bérešem, kterého mohou lidé znát třeba z Baromantiky Lenky Dusilové. Pracovat na několika místech na Zemi, to je vlastně můj život v kostce."

S premiérou tohoto songu bylo i vypuštěno doprovodné video, které režíroval Tomáš Krejčí, vystupuje v něm herečka a tanečnice Denisa Nesvačilová a kameru a střih měla pod palcem Nina Ščamborová. Vznikl obrazově lyrický klip, který si pohrává s intenzitou denního světla. "I když byl James zpočátku proti své přítomnosti v klipu, nakonec jsem ho přesvědčil a bylo to krásné natáčení, na které nikdy nezapomenu. Jsem Harriesův velký fanoušek a jeho důvěry si nesmírně vážím," doplňuje k vzniku klipu sám Krejčí.

Novinka "Lights" prezentuje Jamese Harriese v nových hudebních vodách, přibyla sice elektronika, zůstal však jeho nezaměnitelný hlas (i když tentokráte prohnaný i vokodérem). Doprovodné video tuto mozaiku jen podtrhuje. Celé nové épéčko bude pravděpodobně představeno i na jediné pražské zastávce v plánované Jamesově štaci - v experimentálním prostoru Roxy/NoD 15. listopadu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY