První hoře se vracejí s novým ironickým singlem a klipem "Čobol a Čehún"

13.09.2017 11:45 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Pražští avantgardisté První hoře se vracejí nejen na pódia, ale i do studia, kde se nyní peče novinková deska "Křehký mechanismus pozemského štěstí", nástupce čtyři roky starého počinu "Imaginarium". Ten se stal na čtyři roky posledním novinkovým materiálem, neboť kapela poté ohlásila pauzu. Ve skutečnosti ale První hoře tak úplně nehibernovali, nýbrž spřádali plány na nový materiál.

Ten aktuálně reprezentuje první singl "Čobol a Čehún", který je věnován česko-slovenskému bratrství, samozřejmě s porcí satiry a ironie. Skladbě nechybí typicky futuristický outfit, přesto umí překvapit lehce odlišným zvukem, než jaký jsme slyšeli na předchozí nahrávce. Zaujmou především až kocábovské klávesy evokující osmdesátkové hudební hrátky Pražského výběru.

Aby toho nebylo málo, První hoře k singlu sestříhali i klip sestávající ze záběrů z prehistorického scifi-/fantasy filmu "The Giant Claw" o obřím supovi, který si co do hrozivosti nic nezadá s Godzillou. Ještě připomínáme, že křest očekávané comebackové desky proběhne 3. listopadu v pražském klubu Rock Café. Na bandzone profilu kapely jsou pak uvedeny další zastávky podzimního turné, které zahrnují i třeba Loket a Brno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY