Voxel se v novém singlu zhluboka nadechuje

10.09.2017 10:55 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Voxel za sebou sice má dvě desky, ale v poslední době to začínalo vypadat, že přes kvanta koncertů, které absolvuje, nemá čas na tvorbu nového materiálu. Pravdou však je, že ten u něj pouze zraje, protože se rozhodl začít působit jako autor hudby i textů. Právě o lyrickou složku se mu na minulém albu převážně staral kamarád a písničkář Pokáč, který si od té doby udělal jméno vtipnými písněmi i debutovou nahrávkou "Vlasy".

První ochutnávkou z nové verze Voxela je písnička "Nádech", již zpěvák napsal po přechodu přes žhavé uhlíky. Co o ní říká on sám? "Po dvou albech a pěti letech sólového hraní jsem cítil, že už je konečně čas přijít s něčím, co bude vycházet stoprocentně ze mě, ze mých vlastních prožitků. A proč 'Nádech'? Už jsem se nechtěl stydět a dusit v sobě, co prožívám, co zažívám a o čem bych chtěl zpívat - tak jsem se znovu nadechnul a začal psát novou hudební kapitolu."

Produkce skladby se ujal Dalibor Cidlinský Jr., který je na akustičtější pojetí nahrávek, které k Voxelovi sedí, profík a výsledkem je příjemná pop-folková písnička, která důstojně pokračuje v tom, co zpěvák dosud nazpíval. Novinka zazní i na podzimním turné, které odjede společně s cimbálovkou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY