Vydavatelství Universal představilo nové tváře v pop music

08.09.2017 12:52 - Hana Bukáčková | foto: Lucie Levá / iReport.cz

Tradiční hudební dýchánek vydavatelství Universal, který se tentokráte uskutečnil na Vyšehradě, nabídl krom hezkých zákoutí a panoramat stověžaté Prahy nové tváře na naší hudební scéně. Debutovou desku pokřtila Poetika, Xindl X převzal zlatou desku za "Kvadraturu záchranného kruhu", nové písně zahráli Mandrage a Mirai.

Showcase Universal

vystoupili: Poetika, Mandrage, Mirai, Adam Mišík, Celeste Buckingham a Platonic
místo: Bastion Restaurant, Praha
datum: 6. září 2019

Večer otevřela začínající skupina Platonic, která možná za čas rozvíří rádiový rybníček. Druhá na programu byla Poetika, která po roce zopakovala svoji účast a svým energickým pop-rapem rozpumpovala umírněnější náladu, která do té doby panovala. Pro kapelu to byl významný den, křtila totiž své debutové album "Trinity", které vychází tento pátek.

Poetika, Showcase, 6.9.2017
© Lucie Levá / iReport.cz
Křtu se zhostil písničkář Pokáč, který se letos též blýskl se svým debutem "Vlasy" a který je známý také díky svému YouTube kanálu, kam pravidelně umisťuje ukulele mini songy. Křtu se zúčastnil samozřejmě i Martin Červinka, který s nimi na desce spolupracoval a dělal nad ní odborný dohled. Samotná Poetika zaznamenala v loňském roce vzestup díky hitu "Zkouším žít", který rázem doplnila neméně silnými "Každou vteřinou" či posledním "Trinity" vydaném před pár týdny.

Poetika, Showcase, 6.9.2017
© Lucie Levá / iReport.cz
Během letošního roku se trojice kolem rappera Eduarda Rovenského, producenta Dana Hrdličky a zpěváka Ondřeje Brejšky rozrostla a přijala mezi sebe bubeníka Davida Hofferika a kytaristu Tomáše Kozinu, kteří jejich vystoupení obohatili o živé hraní, formace tak zní více opravdově a svěže. Na talentované skupině z Vysočiny, která se naštěstí nezařadila mezi jednorázové rádiové rychlokvašky, bylo znát, jak se za ten rok ostřílela.

Mirai, Showcase, 6.9.2017
© Čestmír Jíra
Během večera dále vystoupili Mirai, které čeká společné turné právě s Poetikou, kde zahrají novinky z připravovaného alba a nejspíš dají i společný mashup největších hitů. Adam Mišík představil nejen svůj speciální outfit složený z kabátu, tepláků a mokasínů, ale i odklon od svých začátků, kdy jeho tvorba má ambiciózní zvuk s nádechem inspirace od Justina Biebera. Se Celeste Buckingham představili také titulní píseň z nového českého filmu "Bajkeři", kde oba protagonisté ztvárnili hlavní role.

Mandrage, Showcase, 6.9.2017
© Čestmír Jíra
Večer zakončili showbusinessem protřelí Mandrage, kteří v současnosti pilně pracují na novém albu, které by se mělo na trhu objevit ještě během letošního podzimu. Ve svém speciálním setu dostali o kapku více hracího času než ostatní kapely. Je ale nutno podotknout, že i přes jejich největší letité zkušenosti ze všech vystupujících na nich byla nejvíce vidět a slyšet nesehranost nových songů.

Xindl X, Showcase, 6.9.2017
© Čestmír Jíra
Pomyslným zlatým hřebem večera se stalo předání zlaté desky pro písničkáře Ondru Ládka alias Xindla X, který vydal v loňském roce úspěšné album "Kvadratura záchranného kruhu". Večer zakončil svým DJ setem Matyáš Vorda aka Dead Sailor.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY