U2 se vracejí s příjemnou hitovkou "You're The Best Thing About Me"

06.09.2017 15:35 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Když na podzim roku 2014 vyšla deska U2 "Songs of Innocence", vypadalo to, že její druhá část v podobě nahrávky "Songs of Experience" ji bude brzy následovat. Nakonec se tak z mnoha různých důvodů nestalo (jedním z těch hlavních bylo i zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem), nyní se však už na novou kolekci můžeme definitivně těšit. Kapela totiž do světa vyslala nový singl "You're The Best Thing About Me ".

Pokud někteří od "Songs of Experience" čekají nějaké experimentování či v textové rovině politické agitky, pravděpodobně se jich nedočkají. Album má textově vypadat jako intimní dopisy místům a lidem, které jsou a byli členům kapely blízcí.

Pilotní singl tak Bona a spol. ukazuje snad v té nejpopovější formě, jakou umí. Jednoduchá písnička, která je prostým vyznáním a obdivem, je příjemná skladba s mnoha pro skupinu charakteristickými rysy, ale nic moc víc. Na druhou stranu za svou dlouhou kariéru si U2 už zasluhují moci být na nových deskách třeba jen mírně nadprůměrní. A "You're The Best Thing About Me" jim rozhodně ostudu nedělá.

O celém albu toho prozatím mnoho známo není, dá se pouze předpokládat, že v nějaké formě vyjde ještě letos, pravděpodobně až muzikanti koncem října dokončí výroční turné k nahrávce "The Joshua Tree" (četli jste naši reportáž z Berlína?). Zajímavou informací ovšem je, že na obalu singlu je vyfocena dcera kytaristy The Edge Sian Evans, fotil samozřejmě Anton Corbijn.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY