Nuda, nebo umění? Minifilm "Fire Fade" od Tove Lo je na hraně obojího

30.08.2017 14:17 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Až po dlouhých deseti měsících nám Tove Lo otevírá druhou kapitolu "Lady Wood". Zatímco ta první, "Fairy Dust", se vyznačovala bezhlavým užíváním si, nová "Fire Fade" ukazuje pravý opak. Také nabízí k poslechu závěrečnou část desky.

"Video věnuji svým fanouškům. Vílí prach se usadil a člověk už nemůže dosáhnout výšin, i když se zoufale snaží. Natáčení pro mě znamenalo fyzicky nejnáročnější věci, co jsem kdy udělala. Nikdy jsem při natáčení nezažila takovou bolest," popisuje interpretka, která se na minifilmu podílela i režisérsky. Počin obsahuje velké množství monologů, na druhou stranu ale hodně ubylo akce. Pozornost tak mainstreamový divák udrží jen stěží. Ano, Lo sice leze po zdech a po stropě, nad touto metaforou se ale sledující, kteří nelační po artu, určitě nepozastaví. Dokonce už možná mrknou po něčem jiném. Něčem, co není tak monotonní a netrvá jedenadvacet minut. Tací však přijdou o naprostý skvost "Keep It Simple".

Éra "Lady Wood" tak zřejmě končí. Nová deska by však měla vyjít ještě letos - druhá část dámské erekce byla totiž hotová při vydání části první. Podle slov samotné zpěvačky by album s dvaceti písněmi představovalo příliš velkou emoční zátěž, a tak dala přednost rozdělení na dvě půlky s rozdělením na kapitoly. Další se jmenují "Light Beams" a "Pitch Black". Očekávejme je ještě na podzim.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY