Taylor Swift se v novém singlu "Look What You Made Me Do" vypořádává se svými rivaly

25.08.2017 21:33 - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

Negativní reklama je taky reklama a Taylor Swift to ví ze všech nejlíp. Během relativně dlouhé pauzy od posledního alba "1989" slízávala od bulváru, celebrit, fanoušků i nefanoušků různé narážky na svou afektovanost, talent a rozbroje. Podobu úlisného hada ovšem využila k propagaci nové desky "Reputation". Ta vychází již v listopadu, ale dle prvního singlu se zpěvačka nehodlá kát, nýbrž to všem naservírovat pěkně na stříbrném podnose.

Píseň "Look What You Made Me Do" se svým textem lehce řadí k vyčítavým písničkám o vztazích, jako jsou "We Are Never Ever Getting Back Together" nebo "Blank Space". Nyní se hledáček zpěvaččiny nenávisti nestáčí na neposlušného boyfrienda, ale střílí rovnou do všech, kteří měli s kdysi uťáplou holčinou zpívající country nějaký problém. Zda slova o tom, že nebude hrát ničí špinavé hry a že jednou karma kousne do zadku i je, patří k milionkrát řešenému Kanyemu Westovi nebo k aktuálnějšímu sváru s Katy Perry, si můžeme už jen domýšlet. Nicméně všechny tyto spory působí jak bulvárem vytvořené kauzy a jednotliví umělci velmi rádi přilévají svojí trochou do polívčičky.

Po hudební stránce se Taylor vydala pochmurnější cestou. Refrén je složen jen z šeptání "look what you made me do". Zajímavější je náběh na samotný refrén. Píseň lehce kráčí po předem vyšlapané cestičce od megahitu "Bad Blood", jehož mladší sestrou nová píseň je. Úspěch je už předem zaručen a Taylor to vzala od skotačivé "Shake It Off" zase trochu jiným směrem.

Je velká škoda, že tato uměle vytvořená rivalita se nedá srovnat se spory velkých hvězd, jak jsme se nedávno přesvědčili u seriálu "Feud", který pojednává o skutečném profesionálním nepřátelství mezi herečkami Bette Davis a Joan Crawford. Dramatická minisérie o Taylor Swift, Kanyem Westovi a Katy Perry těžko vznikne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY