Dave Grohl zapojil do dobrodružného klipu Foo Fighters i své dcery

27.08.2017 12:18 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Foo Fighters se chystají na vydání velmi očekávaného devátého studiového alba "Concrete And Gold". Pár týdnů před vydáním nyní vychází druhý singl "The Sky Is A Neighborhood", který fanoušci mohou znát již z letního turné kapely. Píseň je opatřena i videoklipem, který opět zrežíroval sám Dave Grohl. Do natáčení zapojil také obě své dcery.

Celý videoklip je stylizován do až pohádkové atmosféry. Kromě hrající kapely se v něm objevují ještě dvě postavy, kterými jsou dcery Violet (11) a Harper (8), čtoucí text písně ze staré knihy. Děj se odehrává v útulném přístřeší uprostřed lesa, na jehož střeše právě Foo Fighters hrají. A s postupně gradující písní se mění i nálada obou dívek, které prvně poskakují do rytmu v malé místnosti, což se postupem času mění ve zlost, když kvůli hluku nemohou usnout.

Skladba jinak baví především hymnickým refrénem se sborovým zpěvem, na kterém se poprvé výrazněji podepisuje práce Grega Kurstina. Grohl ve verších opět pořádně protáhne hlasivky, celkově se však jedná o typickou rock'n'rollovou pecku ve stylu Foos, založenou na jednoduchých bicích a klávesách. "The Sky Is A Neighborhood" je po "Run" druhým singlem nové desky. Kromě nich na koncertech zazněly i "La Dee Da", "Dirty Water", "Sunday Rain" a "Arrows". "Concrete And Gold" vychází 15. září a bude následovníkem dokumentárním projektem doprovázené desky "Sonic Highways" z roku 2014, na které Foo Fighters mapovali historii americké hudby v osmi různých městech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY