Lara Fabian roztahuje opět svá anglická křídla

21.08.2017 12:45 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

V České republice velmi populární Lara Fabian se po dlouhých třinácti letech vrací k původní anglicky zpívané tvorbě. Připravovaným albem "Camouflage", které vyjde 6. října, tak naváže na desku "A Wonderful Life" z roku 2004 a jako první upoutávku vypouští do světa singl "Growing Wings".

Novinku, stejně jako zbylých jedenáct dalších písniček, napsala společně se Sharon Vaughn a Moh Denebi a nahrávání následně probíhalo mezi Bruselem, Stockholmem a Los Angeles. Skladba začíná v podstatě jako klavírní balada, do které se po několika taktech začlení ještě elektronické tepající beaty. Spojením se smetanově-medovým hlasem Lary Fabian, který je tentokrát spíše upozaděný a místy pouze navrstvený o další linky, vznikla velmi silná písnička se signifikantní atmosférou.

Pozadu nezůstává ani vizuální podoba singlu, která je spíše lyrická. Poměrně temný klip se odehrává v přírodních scenériích na břehu oceánu u vysokých skalnatých útesů, v poušti nebo v údolí s vodopádem v zataženém počasí, často s deštěm. Hlavními postavami jsou pouze Lara Fabian a do půli těla svlečený scénický tanečník, kteří k sobě hledají cestu, ovšem nikdy ji nenajdou. Výsledek má dramatický a vypjatý nádech, který výborně podtrhuje celkově zasmušilý koncept písně.

Jak je u Lary Fabian zvykem, i novinku "Camouflage" podpoří světovým turné, které odstartuje 2. února 2018 ve Spojených státech v Miami a skončí, alespoň prozatím, 16. června v pařížské hale Zenith. Ani tentokrát nevynechá Českou republiku, když se o dva dny dříve, tedy 14. června, představí v pražském Kongresovém centru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY