John Wolfhooker sluší saka v jejich novém klipu bezchybně

19.08.2017 09:33 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

John Wolfhooker patří v současnosti bezesporu k nejlepším kapelám v Česku. Tečka. Mají bezmála status celebrit a kytarista Rony Janeček navíc platí na scéně svou hrou téměř za poloboha. Po dosti solidním loňském albu "When The Hunter Becomes The Hunted", které ve vodách české hudby definovalo nový zvuk a myšlení, se nyní vydávají cestou jednotlivých songů.

První z nich je "Zeddknot", jenž si udržuje vše, co je pro skupinu typické. Tedy mix progresivní metalové kytary, výrazných melodií a rock'n'rollového šibalství. Vše je teď nicméně o jeden level výše. Jsme zde svědky skvělého songwritingu, funkčních refrénů i působivých build-upů. Zvukově jde o vynikající práci a jen těžko si lze v tomto směru představit ještě lepší výsledek.

Song opět těží z famózních kytarových riffů ovlivněných djentem a zpěvák Martin Čupka šel s kvalitou svých vokálů nahoru, takže nahrávka se teď poslouchá opravdu moc hezky. To už tak docela neplatí o přítomných rapech, ve kterých se ukazuje být zdatnější spíše baskytarista Filip Vlček. Do hodnocení se mimochodem promítá také lehce nadstandardní stopáž skladby. Ne, že by John Wolfhooker nedokázali udržet naši pozornost, ale závěrečná pasáž od 03:35 je už prostě nadbytečná. Skladba tím však naštěstí v zásadě netrpí.

Co se týče videa samotného, je nádherné. Barevně, atmosfericky, dynamicky je vše přesně tak, jak se ke kompozici hodí nejvíce. Saka členům navíc sluší bezchybně. John Wolfhooker by je měli nosit pořád. A také nadále psát pecky jako "Zeddknot".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY