Pražskou náplavku rozřízly holičské břitvy a Adrian T. Bell s Mardošou

17.08.2017 11:04 - Spolupracovník redakce | foto: facebook interpreta

Vůně kolínské se mísila s kouřem doutníků, dámy a pánové s břitvami se soustředili na práci, v podpalubí expert vzdělával ve skotské whisky a hrála rocková muzika. Takový byl první barber festival v Praze Glenfiddich Razor Night, který se uskutečnil na náplavce kotvící lodi Cargo Gallery.
Čtvrteční noc 10. srpna patřila pánské zábavě a relaxu. Návštěvníci se mohli nechat oholit na pěti křeslech, včetně dvou, které patřily skotským holičkám ze salonu The Players Lounge v Edinburghu. Na horní palubě lodi si mohli zapálit nikaragujské doutníky nebo si nechat poradit s výběrem oblečení od odborníka firmy T. M. Lewin. Na dolním baru měli skvělou příležitost nechat se uvést do světa single malt whisky. Každý návštěvník akce dostal zdarma ochutnávku pěti panáků především značky Glenfiddich.

Cargo Gallery zaplnily stovky lidí, které kromě vyjmenovaného přilákal i poslední letošní koncert Adriana T. Bella v Praze. V Česku usazený Brit známý ze skupiny The Prostitutes zahrál průřez svými alby a nyní se plánuje zavřít do studia, aby fanoušky potěšil další desku. O zábavu se skvěle postaral i DJ Mardoša z Tata Bojs. Jeho one man show za mixážním pultem držela taneční parket ve varu dlouho po půlnoci.

Tradiční pánská holičství zvaná barber shopy a single malt whisky Glenfiddich mají společné DNA. K holení břitvou musí muž dozrát, stejně tak k pití dvanáctileté skotské. V zahraničí bývají barber salony často generační záležitostí. Palírnu, kde se rodí Glenfiddich, má od jejího vzniku v roce 1887 v rukou rodina Grantů.

Další informace o skotské whisky Glenfiddich najdete na www.whiskyexpert.cz.

(Placená inzerce.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY