Japandroids vystoupí již příští týden v Praze

15.08.2017 16:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ač by se dle názvu mohlo zdát, že Japandroids mají původ v Japonsku, ve skutečnosti se jedná o našlápnuté punk-rockové duo z kanadského Vancouveru. 21. srpna Brian King a David Prowse ve Futuru přehrají skladby z jejich letošního alba "Near to the Wild Heart of Life".

Pár fakt o Japandroids tak, jak je vidí Brian:

2012-2013: SMRTÍCÍ TURNÉ - Naše druhé album "Celebration Rock" vyšlo v červnu 2012. Poté jsme se vypravili na nekonečné turné nazvané "Celebration Rock Tour". Začalo 8. března 2012 v Sao Paulu v Brazílii a trvalo skoro dva roky. Odehráli jsme na 200 koncertů ve 40 zemích a zakončili ho na festivalu Celebration Rock v Buenos Aires v Argentině. Po něm jsme tři roky nevystupovali.

2014: Z PÓDIA KE SKLÁDÁNÍ - Polovinu roku 2014 jsme věnovali odpočinku. Během té doby jsem se přestěhoval z Vancouveru do Toronta a později pak do Mexico City. Uplně jsem překopal svou představu domova a způsobu práce a skládání. Na podzim 2014 jsme se sešli v New Orleans, pronajali si dům, kde jsme mohli oba bydlet, a nasávali do sebe zvuky města. Další rok jsme strávili sporadickými zkouškami a skládáním v několika městech, která dnes nazýváme společným domovem.

2015-2016: OBTÍŽNÉ TŘETÍ ALBUM - Naše třetí deska "Near To The Wild Heart Of Life" vznikalo v roce 2014 a 2015 v těchto městech - Vancouver, Toronto, New Orleans a Mexico City. Většinou ho nahrával Jesse Gander (který už nahrál Post-Nothing a "Celebration Rock") v Rain City Recorders ve Vancouveru. Jednu skladbu True Love And A Free Life Of Free Will nahrál Damian Taylor during v Golden Ratio v Montrealu. Album míchal Peter Katis v Tarquin Studios v Bridgeportu. a mastering měl na starost Greg Calbi v Sterling Sound v New Yorku.

Stejně jako na "Post-Nothing" a "Celebration Rock" je na tomhle albu 8 skladeb, což je počet, který dává standardně skvělé rock'n'rollové album: "Raw Power" od The Stooges, "Born To Run" od Bruce Springsteena, "Marquee Moon" od Television, "IV" od Led Zeppelin, "Horses" od Patti Smith, "Paranoid" od Black Sabbath, "Remain In Light" od Talking Heads, "Master Of Puppets" od Metallicy atd.

DALŠÍCH PÁR FAKTŮ

NÁPADY, SNY A ZKUŠENOSTI - Titul "Near To The Wild Heart Of Life" je z románu Portrét umělce jako mladého muže od Jamese Joyce: "Byl sám. Nikdo si ho nevšímal, byl šťastný a stál na dotek divokému srdci života."

PUNK KONTRAPUNK - V roce 2006 jsme nahráli naše první EP "All Lies", kde jsme se snažili vytvořit nahrávku syrové energie a atmosféry našich koncertů. V dalších letech jsme vydali další EP, album a několik singlů, rafinovaných a řízených stejnou strategií. V roce 2011 jsme nahráli druhé album a i přes jeho nedokonalosti jsme cítili, že jsme dosáhli toho, o co jsme od začátku usilovali. Od té doby se snažíme o novou strategii. Pokud bylo album "Celebration Rock" kulminací něčeho, tak "Near To The Wild Heart Of Life" můžeme považovat za začátek něčeho nového.

CO MĚLO VELKÝ VÝZNAM - Texty nejvíc ovlivnili Tom Waits a Townes Van Zandt, dva umělci, které jsem během posledních dvou let nejvíc poslouchal. Hudebně jsem byl nejvíc ovlivněn skupinou The National, tak moc, že jsme požádali PeteranKatise, aby album míchal. Ten naštěstí souhlasil.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY