Mirai představují další singl a videoklip z chystaného debutového alba "Pojď, zapomenem"

12.08.2017 09:02 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kapela Mirai v poslední době stále více boduje v českém éteru a přikládá další pomyslné polínko do ohně. Tím je nový singl a videoklip "Pojď, zapomenem", který se natáčel v zemi, kde má zpěvák Mirai Navrátil kořeny - v Japonsku. "'Pojď, zapomenem' je v podstatě love song s otevřeným koncem. Pracovali jsme na něm s Ondrou Fiedlerem a myslím, že se nám povedlo zase o kus posunout. Poprvé jsme zařadili i další nástroje - kontrabas a ukulele. Svým zvukem a žánrem se skladba od předešlých výrazně liší a doufám, že posluchače bude bavit," vysvětluje zpěvák, který je zároveň spoluautorem písně.

Hitovost a zpěvnost se nové písni upřít nedá, ostatně Mirai mají na co navazovat. Například "Cesta z města" už má na YouTube přes šest milionů zhlédnutí. Aktuální videoklip natáčel s kapelou režisér Ondřej Urbanec a ve městech Tokio, Kjóto a Fukuoka bylo nasbíráno čtyřicet hodin materiálu. Na druhou stranu nejde o žádné převratné dílo, jako spíš o video, které nikterak nenarušuje letní pohodu a vyrovnanost skladby.

"Část mé rodiny pochází z Japonska a natočit videoklip právě tam jsem si vždycky přál. Točili jsme čtyři dny od nevidím do nevidím, spali dvě hodiny denně. Modlili se, aby nám neodešla kamera, protože jsme neměli zálohu. Prosili strážce zákona, kteří nás neustále odněkud vyháněli, ať nás nechají točit. Ondra k sobě neměl štáb, jak bývá zvykem, a týmem jsem byl v podstatě jenom já a kamarádka Emi Ichinomiya, bez které by to nešlo. To prostředí nás nabíjelo, takže když jsme nemohli, přidali jsme," vypráví Mirai a režisér Ondřej Jakubec dodává: "Pro mě je to rozhodně jedno z nejdobrodružnějších natáčení. Když mi Mirai volal, že vezmeme kameru a vyrazíme do Tokia natočit klip, neváhal jsme ani minutu. Tokio má třicet sedm milionů obyvatel, v červenci tam je čtyřicet stupňů a stoprocentní vlhkost. To samo o sobě je dost náročné, a když připočtu deficit spánku, tak to bylo jedno z fyzicky nejnáročnějších natáčení. Z výsledku mám ale radost. Do japonské roadmovie se nám podařilo schovat i love story."

Debutové album chtějí Mirai vydat na podzim a následovat by mělo společné turné s kapelou Poetika. "S deskou pomalu finišujeme a mám radost, že vedle Ondry Fiedlera s námi spolupracují výborní současní producenti Honza Balcárek z Light & Love, Lukáš Chromek a Martin Ledvina. I když za sebou máme stovky živých hraní, tak samostatná nahrávka je velká zodpovědnost a nechtěli jsme po třech letech přijít s neúplným materiálem. Ta deska bude hudebně barevná a už se nemůžeme dočkat, až s ní na podzim vyjedeme na naše první tour," doplňuje Mirai.

Zmiňované turné proběhne na těchto místech:

6.10. Velké Meziříčí - Jupiter klub
7.10. Vratislavice - Kulturní centrum Vratislavice 101010
12.10. Brno - Metro music club
13.10.Ostrava - club Barák
14.10. Plzeň - Buena Vista club
20.10. České Budějovice - Kulturní dům Vltava
27.10. Valašské Meziříčí - M-Klub
31.10. Praha - Lucerna Music Bar

Vstupenky se dají pořídit v obvyklých předprodejích jednotlivých klubů a lokálních sítí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY