Pod názvem "Ještě žiju" vychází česká verze autobiografie Phila Collinse

12.08.2017 17:34 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

O Philu Collinsovi nebylo v posledních letech moc slyšet. Vše se změnilo až předloni, kdy postupně vyšly reedice všech jeho řadových alb, výběrovka "The Singles" a kniha "Not Dead Yet", která nese stejný název jako jeho probíhající koncertní turné po Evropě. Fanoušci v České republice se již brzy dočkají české verze.

Phil Collins - Not Dead Yet
© facebook interpreta
"Tak už tu budu zase otravovat. Kniha je něco jako vizuální otvírák. Nikdy jsem se nepokoušel dávat fakta o sobě dohromady a byla to docela fuška. Ty osmdesátky musely být docela nuda. Kam se člověk podíval, všude jsem byl já," vyprávěl Collins loni při představování anglického originálu.

Jelikož jeho život byl a je plný různých zatáček, vzestupů i pádů, kniha slibuje poutavé čtení. Collins původně rukopis nechtěl dát nikomu přečíst, nakonec však změnil názor. "Dal jsem ho přečíst svým exmanželkám. Řekl jsem si tím o brutální kritiku. Věřím, že jsem je tam zvěčnil galantně. Připustil jsem i svá pochybení všude tam, kde jsem si je uvědomil. Ve zpětném pohledu mi přitom ledacos došlo. Se třetí exmanželkou jsme zase spolu, a tak by se dalo říct, že jsem se rozváděl vlastně jen dvakrát. Ale peníze vysouzené u rozvodu mi už nevrátila," pousmál se zpěvák.

Knihu pod názvem "Ještě žiju" vydá nakladatelství Omega 11. září. Předobjednat si ji můžete například zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY