USA vévodí deska kanadských Arcade Fire, zatímco portorikánské "Despacito" ukradlo domácí rekord

11.08.2017 00:20 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

"Everything Now", pátá nahrávka kanadské rockové kapely Arcade Fire, jasně ovládla americké pořadí desek. Aby toho pro Trumpovce nebylo málo, nechali si uloupit důležitý domácí rekord, když "Despacito" počtrnácté vyhrálo v digitále a možná se stane nejúspěšnějším singlem celé americké historie.
Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito Remix
© facebook interpreta
SINGLY - 13. týden v čele znamená, že "Despacito" je letošní nejúspěšnější singl, porážející "Shape Of You" Eda Sheerana. Co je ale zajímavější je 14. vítězství v Digital Songs. Tím hit Luise Fonsiho a Daddyho Yankeeho překonal rekord 13 týdnů, které dosud držely "Low" Flo Ridy, "Uptown Funk!" Marka Ronsona a "Closer" The Chainsmokers. Tentokrát měl, zejména diky remixu s Justinem Bieberem, 84 tisíc stažení.

Vedl i ve zbylých dvou metrikách, streamech se 49,8 miliony přehrání, a rádiích se 141 miliony impresí. A nevypadá to, že by ho měl někdo ohrozit. Stále je tak dost pravděpodobné, že překoná 16 týdnů v celkovém vedení...

DJ Khaled na stříbru sice posiluje v rádiích, ale "Wild Thoughts" mělo jen 34 tisíc stažení. French Montana měl s "Unforgettable" jen o tři tisíce více, i to ale stačilo na posun na bronz, vzhledem k lehkému posílení výkonu i jinde.

Bruno Mars tak spadl na čtyřku, zatímco Imagine Dragons zůstali pátí. "I'm The One" tentokrát najdeme na šestce. Charlie Puth dosáhl nového maxima, sedmičky, a přeskočil tak Shawna Mendese. Top 10 za Edem Sheeranem uzavřel opět Sam Hunt.

Do druhé desítky pronikla rapperka Cardi B s "Bodak Yellow (Money Moves)", aneb přes Instagram do Billboard Hot 100, a nejvyšší novinka byla také hiphopová, Future a Nicki Minaj odstartovali s "You Da Baddest" na 38. místě.

    Top 10 - singly:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  2. DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller - Wild Thoughts
  3. French Montana feat. Swae Lee - Unforgettable
  4. Bruno Mars - That's What I Like
  5. Imagine Dragons - Believer
  6. DJ Khaled + Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne - I'm The One
  7. Charlie Puth - Attention
  8. Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back
  9. Ed Sheeran - Shape Of You
  10. Sam Hunt - Body Like A Back Road

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Arcade Fire - Everything Now
© facebook interpreta
DESKY - Žádná deska Arcade Fire sice v USA není platinová, rozhodně ale Kanaďani patří mezi největší současné kapely. To ostatně potvrzují zlatým umístěním nové páté řadovky "Everything Now", která tak napodobuje předchozí dva počiny.

Na jedničce skupina debutovala s rovnou stovkou tisíců jednotek při krásném 94 tisícovém prodeji. Po Linkin Park jsou tak teprve druhým rockovým interpretem, který letos Billboard 200 vedl a právě spolu s numetalisti jedinou takovou kapelou s aspoň třemi zlaty na kontě během současné dekády.

Zatímco minule jsme měli v první desítce pět novinek, Arcade Fire jsou nyní jediní tak vysoko debutující. Okolo třicítky doporučuji například debuty rapperů Vice Mensy a Aminého.

Zajímavé je, že Meek Mill, který minule těsně skončil bronzový, si umístění udržel, zatímco Lana Del Rey skončila až desátá a Tyler The Creator až dvanáctý. Samozřejmě je to díky/kvůli poměru streamů.

    Top 10 - alba:
  1.  N Arcade Fire - Everything Now (100 tisíc jednotek)
  2. Kendrick Lamar - DAMN. (47, -3 %)
  3. Meek Mill - Wins And Losses (37, -64 %)
  4. DJ Khaled - Grateful (34, -7 %)
  5. Jay-Z - 4:44 (33, -27 %)
  6. ▲ 21 Savage - Issa (31, -7 %)
  7. Imagine Dragons - Evolve (30, +5 %)
  8. Ed Sheeran - ÷ (Divide) (30, -2 %)
  9. ▼ Různí - Descendants 2 (27, -41 %)
  10. Lana Del Rey - Lust For Life (27, -75 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY