Radical Face se představí v pražském Lucerna Music Baru

10.08.2017 10:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hudba Radical Face pochází z míst, kde se spojuje fantasmagorie a bajky, je to svérázný vesmír, vytvořený všestranným hudebníkem Benem Cooperem. Ben cizeluje svá alba, jako když spisovatel píše knihu, v tónech jižanské gotiky a magického realismu, za zvuků zvonivých kytar, vrstev smyčců a synkopovaných rytmů.

"Vždycky jsem toužil napsat knihu," říká Cooper. "Přitahovaly mě 'Na východ od ráje' a 'Sto roků samoty', tyhle vícegenerační rodinné ságy, kde můžete vidět, jak život jednoho člověka ovlivňuje chod celé rodiny." V devatenácti napsal dvě knihy, ale obě byly zničeny při kataklyzmatickém konci hard disku. Místo rezignace se obrátil k hudbě.

Rodák z Jacksonville na Floridě začal vydávat série rodokmenových alb, která sledují fantastické životy rodiny z devatenáctého století prodchnuté záhadami sahajícími od vidění duchů k vracení mrtvých do života. Jejich tajemství členy rodiny svazuje a staví proti nepřátelskému světu. Poslední deskou cyklu je "The Family Tree: The Leaves" (březen 2016), která pokračuje ve vyprávění o nadpřirozených věcech. Cooper hraje sám na téměř všechny nástroje, na desce se ještě objeví jeho přítel Josh Lee, který měl na starosti smyčce.

Předprodej vstupenek v ceně 350 Kč + poplatky probíhá na webu a pokladně Lucerna Music Baru a na serverech GoOut, TPro a TPortal, na místě budou vstupenky za 450 Kč. Vystoupení se v pražském Lucerna Music Baru uskuteční 14. srpna 2017.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY