shop.musicserver.cz
Nové desky 32/2017

Nové desky 32/2017

Vydáno: 16.08.2017 08:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden bude hodně o filmové hudbě a hutných riffech. První kategorii zaopatří Jan P. Muchow a snímky "Temná věž" a "Po strništi bos", zatímco druhou Hinder nebo Hot Water Music. Hlavní hvězdou bude ovšem Kesha se svojí třetí deskou, zatímco tip týdne obstaralo slovenské duo Tante Elze.

Pokud se v pondělí 14. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kesha - Rainbow (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Kesha - Rainbow
Kesha se téměř po pěti letech vrací na hudební scénu, ačkoli o ni bylo v této době slyšet poměrně dost. Když pomineme její spolupráci s lidmi jako Zedd, nebo Pitbull, pak tím hlavním tématem byl její soudní spor s producentem a majitelem vydavatelství Dr. Lukem. Výsledkem prohraného soudu byly deprese, které se jí ale podařilo překonat a Kesha se tak mohla vrátit loni do nahrávacího studia. Odtud letos odešla se svoji třetí deskou "Rainbow" a celkem čtrnácti skladbami. Zpěvačka je spoluautorkou drtivé většiny z nich a se skládáním jí vypomohli například Ricky Reed, Rick Nowels, Ryan Lewis, Nathan Chapman, nebo Wrabel. Většinou se tito lidé podíleli i na produkci a přidal se k nim ještě Drew Pearson (Pentatonix, Switchfoot), Ben Folds, Stuart Crichton, či 1500 Or Nothin'. Společnými silami vytvořili poměrně pestrou směsku písniček postavených na popu, do nějž implementovali prvky country, rocku, taneční hudby, nebo punku. Tomu odpovídá i nesourodá směsice hostů, kterými jsou Eagles Of Death Metal, Dolly Parton a funk souloví The Dap-Kings Horns. S prvními singly se můžete seznamovat na zpěvaččině VEVU.


Jan P. Muchow - The Antagonist (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / filmová hudba

Jan P. Muchow - The Antagonist
Během dvaceti let Jan P. Muchow složil hudbu k více než třiceti filmům a v několika z nich si také zahrál. Za svoji filmovou hudbu obdržel čtyři ceny Český lev, dalších pět neproměněných nominací, ceny České filmové kritiky nebo Slnko v sieti Slovenské filmové akademie. Výběr toho nejlepšího s důrazem na filmové písničky momentálně vychází na albu pojmenovaném "The Antagonist". Posluchači se mohou těšit na čistě instrumentální scénickou hudbu i na písně napsané výhradně pro jednotlivé filmy. Celkově se na desku dostalo sedmnáct nahrávek, které známe z filmů "Samotáři", "Ve stínu", "Teorie tygra", "Grandhotel", "Muži v naději", "Yuma", "My 2", "Jedna ruka netleská", "Normal", "Václav" a dalších. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí web vydavatelství Supraphon, které titul nabízí také na vinylu.


Tip týdne

Tante Elze - Hmota (Slnko records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indietronica / alternativní folk

Tante Elze - Hmota
Veronika Seppová a Tomáš Prištiak tvoří duo Tante Elze, které jsme mohli poznat například Red Bull Music Academy Bass Camp před dvěma roky. Tam představili své první EP "Keď nevieš kam z konopí", na nějž navazují nyní dlouhohrajícím debutem "Hmota". Je to směs všeho co mají rádi - spojení písničkářství a abstraktní elektroniky, obrazů v textech i ve zvuku. Nazývají jej pop pro soukromé slavnostní momenty. Zasněný klavír, vrstvený vokál a hra se zvuky, elektrickou kytarou a beaty vytvářejí celek s každodenní-kosmickou atmosférou. Oproti zmíněnému EP má "Hmota" výlučně slovenské texty, o nichž sami říkají: "Písničky zachycují malé momenty, kdy nás fascinuje pomalá každodennost a všednost ve věcech kolem nás, v přírodě, ve vztazích, slovenský rozbitý asfalt a jiné hmotné i nehmotné formy existence." Ukázky všech skladeb najdete na webu vydavatelství Slnko Records.


Hamell on Trial - Tackle Box (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Hamell on Trial - Tackle Box
Jako název nové desky si Hammell On Trial aka James "Ed" Harnell vybrali titul "Tackle Box". Naráží tím na současnou situaci všude na světě - od sportovních afér, Trumpovu vládu a ostatně všechno, k čemu můžete tuto trefnou metaforu přirovnat. "Desku jsem si celou nahrál v podstatě sám v domácím studiu, které spíš připomíná bunkr. Proto k ní mám velmi osobní vztah. Celé nahrávání jsem si prostě užil a doufám, že si hotové dílo užijí i naši posluchači," prozradil Ed Harnell. Ochutnávku v podobě kousku "Safe" najdete na YouTube.com.


Michal Novinski - Po strništi bos (soundtrack)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Michal Novinski - Po strništi bos (soundtrack)
Do kin příští týden vstoupí dlouho očekávaný snímek Jana a Zdeňka Svěrákových "Po strništi bos" zachycující osudy Edy Součka, jež se staly ještě před příběhem "Obecné školy". Hudbu pro film složil slovenský skladatel Michal Novinski, který už s režisérem spolupracoval na filmu "Kuky se vrací", nebo na pohádce "Tři bratři". Stejnojmenný soundtrack obsahuje hned šestadvacet kompozic, jejichž ukázky uslyšíte na oficiálních stránkách autora.


Hinder - The Reign (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Hinder - The Reign
Americká rocková formace Hinder připravila své šesté studiové album. Nahrávka "The Reign" vznikla za bedlivého dohledu Codyho Hansona a Marshala Duttona. Nahrávka obsahuje jedenát skladeb a jako první singl vybrali kousek "Remember Me". Na YouTube.com si ale můžete poslechnoout titulní kousek nahrávky, který má být - stejně jako zbytek alba - "temnější a tvrdší, než ostatní a doposud vydaná alba kapely." Jestli mají muzikanti pravdu, posuďe sami a o svůj názor se podělte v komentářích pod článkem.


Tom Holkenborg (Junkie XL) - Dark Tower (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Tom Holkenborg (Junkie XL) - Dark Tower (soundtrack)
S poměrně velkým zpožděním oproti premiéře ve Spojených státech se do českých kin dostane snímek "The Dark Tower". Adaptace povídky Stephena Kinga v hlavních rolích s Matthew McConaugheym a Idrisem Elbou bude mít českou premiéru 24. srpna a stejnojmenný soundtrack ji tedy o pár týdnů předbíhá. Má ho na svědomí autor scénické hudby Tom Holkenborg, což většině asi moc neřekne, dokud vám neprozradíme, že se jedná o občanské jméno Junkieho XL. Na album hudbu rozdělil do devětadvaceti kompozic, jejichž ukázky můžete slyšet na Supraphonline.cz.


Hot Water Music - Light It Up (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Hot Water Music - Light It Up
Pukrockoví veterání Hot Water Music se po pěti letech vrací s novou studiovou deskou "Ligh It Up". Nahrávce předcházel singl "Never Going Back". Nástupce alba "Exister" obsahuje dvanáct písní, které si osazenstvo formace i samo produkovalo. "A to na tom celém bylo také nejlepší: Stát u celého zrodu alba, od samého začátku až do konce," prozradili hudebníci. Pokud jste ještě zmiňovaný první singl neslyšeli, můžete to nyní napravit a poslechnout si ho na YouTube.com.


Nils Mönkemeyer - William Walton, Max Bruch, Arvo Pärt (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Nils Mönkemeyer - William Walton, Max Bruch, Arvo Pärt
Německý houslista Nils Mönkemeyer si po klasických autorech, jako Mozart nebo Brahms, vybral pro novou nahrávku dílo skladatelů takřka současných. Jeho název "William Walton, Max Bruch, Arvo Pärt" jasně identifikuje ty, jejichž skladby společně s Bamberger Symphoniker pod taktovkou Markuse Poschnera interpretoval. Od anglického skladatele si vybral "Koncert pro housle a orchestr", od německého romantika jeho "Kol Nidrei", původně složené pro cello a orchestr, a od estonského komponisty dílo "Fratres". První ukázky z desky můžete slyšet na stránkách německého Amazonu.


Incantation - Profane Nexus (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: extrémní death metal

Incantation - Profane Nexus
Extrémní metalová formace Incantatin přichází s desátou studiovou deskou "Profane Nexus". Nová deathmetalová nálož je k dostání v několika nadupaných edicích včetně LP verze a dalších variacích. Bližší informace o každé z nich najdete na stránkách vydavatelství Relapse Na stránkách formace na Bandcamp.com najdete k poslechu kousek "Rites Of The Locust".


Dále vychází:

Dawn of Disease - Ascension Gate (Mystic Production)
Demon Eye - Prophecies and Lies (Mystic Production)
Downtown Boys - Cost of Living (Mystic Production)
Firespawn - Shadow Realms (Sony Music)
Gravdal - Kadaverin (Mystic Production)
Poison Blood - Poison Blood (Mystic Production)
The Lurking Fear - Out Of The Voiceless Grave (Sony Music)
Venom Inc - Avé (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
...And You Will Know Us By - Source Tags & Codes (Universal)
Boston - Boston (Sony Music)
Demon Eye - Prophecies and Lies (Mystic Production)
DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - He's The DJ, I'm The Rapper (Sony Music)
DJ Khaled - Grateful (Sony Music)
Downtown Boys - Cost of Living (Mystic Production)
Foster The People - Sacred Hearts Club (Sony Music)
Gravdal - Kadaverin (Mystic Production)
Hamell on Trial - Tackle Box (Mystic Production)
Incantation - Profane Nexus (Mystic Production)
Jan P. Muchow - The Antagonist (Supraphon)
John Williams - Raiders Of The Lost Ark (soundtrack) (Universal)
Poison Blood - Poison Blood (Mystic Production)
Run-Dmc - Raising Hell (Sony Music)
Run-Dmc - Tougher Than Leather (Sony Music)
Různí - Guardians Of The Gal./Vol2 (soundtrack) (Universal)
The Lurking Fear - Out Of The Voiceless Grave (Sony Music)
Venom Inc - Avé (Mystic Production)
Wu-Tang Clan - Iron Flag (Sony Music)
Wu-Tang Clan - Legend Of The Wu-Tang: Wu-Tang Clan's Greatest Hits (Sony Music)

Reedice:
R.E.M. - Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011 (Universal)

NÁZORY
  • Čekám recenzi na Bruna Marse na jeho nový sing... (tereza, 16.08.2017 10:13) Reagovat

    Čekám recenzi na Bruna Marse na jeho nový singl Versace on the floor

  • "Pokud se v pondělí 14. srpna vydáte do obchod... (Mike, 16.08.2017 10:27) Reagovat

    "Pokud se v pondělí 14. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky..." - ne, opravdu nenajdete. Album Rainbow od Keshy vyšlo minulý pátek a naše úžasné české eshopy/dodavatelé nejsou schopni mít něco připravené ani týden po vydání některých alb. Hlavně, že je tu skladem milion kusů Katy Perry a že metal se vozí na čas. Ale co by člověk měl chtít v zemi, kde jsou nejprodávanějšími alby Darinka, Kryštof a kde si po tragédii lidé vzpomenuli, že vlastně Linkin Park milují a že album, na které nadávali a kritizovali, je vlastně masterpiece...


    • Re: "Pokud se v pondělí 14. srpna vydáte do obchod... (oněmělý úžasem, 16.08.2017 16:09) Reagovat

      Prodej alb se po sebevraždě frontmana LP zvýšil přece nejen u nás,ale i celosvětově, takže nechápu proč sarkasticky píšete o naší republice. A tento prodejní efekt vzniká vždy po úmrtí známého umělce, ale to byste jako znalec s vytříbeným hudebním vkusem a přehledem měl vědět. To že se vám nelíbí tvorba DR a skupiny Kryštof ještě neznamená, že si jejich alba nebudou kupovat jiní.

      • Re: "Pokud se v pondělí 14. srpna vydáte do obchod... (Homolková, 16.08.2017 21:27) Reagovat

        Také jsem si minulý týden koupila album Kryštof a ejhle, už se mí nekymácí stůl!

        • Re: "Pokud se v pondělí 14. srpna vydáte do obchod... (Anonym, 16.08.2017 21:47) Reagovat

          No jóóó bábo, ale koupila sis ho !!! A to se počitá !!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Billie Eilish Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu