Sziget startuje ve středu, velká změna v sobotním programu

08.08.2017 11:04 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tento týden - ve středu 9. srpna - startuje největší festival ve střední Evropě Sziget. Novinkou v programu jsou Iggy Azalea a Galantis. Budapešť navštíví během týdenního festivalu nejen světové hvězdy popové scény, jako jsou Pink, The Chainsmokers,
mapa Sziget
© facebook interpreta
Major Lazer, Wiz Khalifa, Macklemore & Ryan Lewis, ale i stovky dalších kapel a umělců včetně českého zástupce hudební scény - Klara & The Pop. Podívejte se na mapu festivalu Sziget, který slaví 25. výročí od středy 9. do 16. srpna 2017.

Dvě velké změny jsou v programu sobotního večera festivalu Sziget. Po ohlášení posledního velké hvězdy festivalu, dua Hurts a uzavření programu, zrušili své vystoupení Clean Bandit a Rita Ora - dvě velké hvězdy programu 12. srpna. Obtížnou situaci, během které bylo třeba za týden sehnat adekvátní náhradu, se podařilo vyřešit. V sobotu vystoupí na festivalu vedle headlinerů večera, kterými jsou Macklemore & Ryan Lewis, také švédské duo Galantis a hiphopová diva Iggy Azalea.

Každý návštěvník festivalu Sziget obdrží u vstupu na festival Sziget Passport. Stává se automaticky Szigeťanem a navíc v pasu nalezne program, mapy a veškeré potřebné informace o letošním ročníku festivalu. Prohlédněte si letošní pas, který na vás čeká u brány Szigetu.

Z České republiky to není do Budapešti daleko a rozhodně stojí za to zajet se na Sziget podívat. Vzhledem k tomu, že celý festival trvá sedm dní, doporučujeme i jednodenní či třídenní víkendovou variantu. Letošní novinkou jsou právě víkendové vstupenky, které zaručují tři dny plné skvělých koncertů a zábavy. Vstupenky jsou k zakoupení zde.

Každý rok má Sziget svoji hymnu, kterou můžete v areálu slýchat velmi často. O letošní se postarali Mary Popkids.

Pořadatelé každoročně zdůrazňují význam a prioritu bezpečnosti jejich návštěvníků Szigeťanů. Tento rok je důraz zabezpečení daleko vyšší než v předchozích letech. Pořadatelé zvýší počet lidí věnujících se bezpečnosti a nejviditelnější to bude u vstupu na festival. Nový systém check-in bude fungovat na stejném principu jako na letištích. Takže před nasazením náramku budou návštěvníci požádáni, ať se prokážou svým dokladem totožnosti a kamerový systém nainstalovaný u vchodů bude probíhající výměnu sledovat.

Festival Sziget, Ostrov svobody, je sedmidenní festival, který se koná na krásném zeleném ostrově uprostřed Budapešti. Celotýdenní nonstop událost, kde najdete zhruba padesát programových stanovišť a nabídka zahrnuje okolo dvě stě událostí denně, je považována za jedno z nejlepších a největších multikulturních setkání na světě. Jména účinkujících kapel sahají od těch největších na mezinárodní poprockové scéně až po hvězdy elektronické a world music, i když tu při procházce po obrovském festivalovém areálu najdete i metal, folk, jazz, blues, alternativní a dokonce i klasickou hudbu. Sziget není jen hudba, nabízí také různé kulturní programy jako divadla, cirkus nebo výstavy. Také tu najdete pláž, kde si můžete do sytosti užít léta a Dunaje. Jde o jediný velký festival, kde najdete autentickou romskou hudbu a místo pro gay komunitu. A neměli bychom zapomínat na to, že festival se nachází uprostřed Budapešti, turistickém městě s živou kulturní scénou, krásnými historickými budovami, tureckými lázněmi a s hospodami, které záměrně vypadají jak před demolicí. Festival ročně přiláká vice než půl milionu Szigeťanů během týdne svého konání.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY