Oliver Lieb oprášil svůj dvacet let starý hit "Netherworld" a nedopadlo to špatně

06.08.2017 17:13 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Některé taneční songy, které dnes již považujeme za klasiku, se dočkají svých remixů a předělávek velmi krátce po svém původním vydání, případně jich postupem času vznikne hned několik. Některé skladby jsou ale téměř nedotknutelné. To je případ i singlu "Netherworld", o který se postaral legendární německý elektronický DJ a producent Oliver Lieb.

Ten pod pseudonymem L.S.G. vydal zmiňovaný song v roce 1997 a zaznamenal s ním obrovský úspěch. Singl do svých setů zařadilo mnoho předních světových DJů a ještě dnes jej takové ikony jako Sasha, John Digweed a Armin van Buuren považují za jeden z pilířů dnešní trancové hudby.

Po dlouhých dvaceti letech tak vznikla nová verze songu "Netherworld", o kterou se postaral sám autor. Oliver Lieb v ní sází na minimal, kterým však neztrácí nic z původní originality a podle prvních reakcí opět skvěle funguje i v klubech. K písni vzniklo i několik remixů, které jsou pro fanoušky taneční hudby a DJe k dispozici digitálně i na vinylech. Pro tyto účely je k mání i remasterovaná podoba původní vinylové verze. Za nás osm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY