Liam Gallagher hrál na Lollapalooze dvacet minut a poté odešel z pódia

07.08.2017 13:42 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Jeden z nejznámějších světových festivalů, americká Lolapalooza, byl svědkem dalšího výstřelku Liama Gallaghera. Mladší z rozhádaných bratrů připravil na říjen své debutové sólové album "As You Were" a v rámci jeho propagace projíždí Spojené státy, kde kromě nových skladeb hraje i dobře známé pecky od Oasis, podobně jako to dělá i Noel.

Jak je ale už zvykem u čtyřiačtyřicetiletého muzikanta, jednou za čas si neodpustí nějaké to pozdvižení. V Chicagu pobyl na pódiu necelých dvacet minut, po kterých beze slov odešel a s návštěvníky se rozloučil pouhým mávnutím. Během setu, který se z původní hodiny zmenšil na třetinu, zazněly hity "Rock 'n' Roll Star" a "Morning Glory", novinky "Wall Of Glass" a část "Greedy Soul". Fanoušci dali svůj hněv hlasitě najevo a po jeho odchodu ho vypískali.

Podle zpěváka byl důvodem brzkého konce jeho hlas, který byl údajně vyčerpán z předchozího dne, kdy hrál rovněž v Chicagu v Park West. V nedávném rozhovoru Gallagher přitom vyjádřil velkou radost nad návratem na hudební scénu. Celá minulost, tedy dva rozvody, nemanželské děti, dvě rozpadlé kapely a tři špatné účesy, ho prý dělá pouze silnějším.

Nešlo však o jediné krátké vystoupení letošního ročníku. Fanoušci byli ochuzení také o set novozélandské zpěvačky Lorde, která kvůli nepříznivému počasí a blížící se bouři stihla jen tři skladby. Stejné neštěstí postihlo i Muse. Ti zahráli skladby čtyři a následně byl festival evakuován a program dne ukončen. Na Muse následující den nechali vzpomenout The Killers, kteří zahráli jejich skladbu "Starlight". Mimo ni a například nového singlu "The Man" předvedli ještě cover "Disarm" od domácích Smashing Pumpkins.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY