Na novince Foo Fighters se objeví i Paul McCartney

04.08.2017 09:09 - Ondřej Kocáb | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Dalším hvězdným jménem na zářijovém albu "Concrete And Gold" od Foo Fighters bude Paul McCartney. Přestože není zmiňovanou největší hvězdou současné pop music, která má na desce hostovat, jeho ohlášení je další zajímavou zprávou. Přidává se k už tak věhlasným jménům jako Alison Mosshart nebo Shawn Stockman z Boys II Men.

McCartney je podle slov frontmana Davea Grohla starým známým kapely a na jedné z nových skladeb nahrál bicí. Bubeník Taylor Hawkins k jeho působení ve studiu dodal: "Je to skvělej chlap, je jeden z nejúžasnějších lidí na celém světě. Ten song vlastně ani neslyšel. Prostě přišel, Dave si vzal akustickou kytaru a v rychlosti mu to zahrál. On si pak sedl za svoji speciální sadu bicích, kterou mu tu technik nachystal, a nadvakrát to nahrál".

Foo Fighters novinku točili s převážně popovým producentem Gregem Kurstinem, který stojí za hity jako "Hello" od Adele nebo "Cheap Thrills" od Sii. Samotní členové kapely desku popsali jako extrémní spojení hardrockových prvků s popovou melodičností a čistotou, něco jako kdyby "Motörhead natočili Sgt. Peppera". Kromě již výše zmíněných hostů se na albu objeví také zpěvačka Inara George či saxofonista Dave Koz. Poprvé se na albu podílel také klávesista Rami Jaffee.

Deska "Concrete And Gold" vychází 15. září a nabídne jedenáct nových skladeb: T-Shirt, Run, Make It Right, The Sky Is A Neighborhood, La Dee Da, Dirty Water, Arrows, Happy Ever After (Zero Hour), Sunday Rain, The Line, Concrete And Gold.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY