shop.musicserver.cz
Ben Cristovao - Za pět let budu třeba profesionálně hrát na flétnu

Ben Cristovao - Za pět let budu třeba profesionálně hrát na flétnu

Vydáno: 18.08.2017 09:45 v sekci Rozhovory - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Ben Cristovao je talentovaný muzikant, tanečník i sportovec. Nedávno vydal na tričku ochutnávkové EP s názvem "Poslední" a na podzim nám naservíruje celé album, které pokřtí 28. září ve Žlutých lázních. V srpnu ho čeká jiná výzva - Mistrovství světa v brazilském jiu-jitsu, kam odjíždí jako evropský šampion.

Bene, v červnu ti bylo třicet, jak jsi to oslavil?

Zrovna ten den jsme natáčeli klip, který se jmenuje "Program", takže hodně pracovně, ale bylo to se super lidmi, takže to nebylo tak strašný, jak by se mohlo na první pohled zdát. (smích)

Máš respekt z věku?

Jedná se o určitý odpočet, který pro někoho může být stresující, ale v mé hlavě se na svůj skutečný věk zatím ještě necítím. Poslední dobou si dávám hodně relax, beru si méně práce, snažím se cestovat a užívat si života.

Ben Cristovao rozhovor
© Daniel Salač
Která země tě zatím nejvíc okouzlila?

Tokio je úplně jiný svět, který má specifický přístup lidí, jiné zvyky, nekonečné množství paneláků, přes které nevidíš na konec města. Úplným opakem je Laos, kde byla úžasná příroda. Lidé tam nic nehrotí, svůj byznys si vozí s sebou na mopedu a to se mi líbilo. Mají tam oproti nám větší volnost.

Bral bys změnu systému?

Nevím, co by to se mnou udělalo, protože v našem systému jsem vyrostl a jiný systém z dlouhodobého hlediska neznám. Nevím, jak moc by mě to ovlivnilo. Snažím se inspirovat ze svých cest a něco si z toho vzít.

Ben Cristovao

Ben Cristovao je zpěvák, textař, herec a sportovec . Jeho matka pochází z Čech, otec z Angoly. Proslavil se svojí účastí v Česko Slovenské SuperStar v roce 2009, kde na sebe upozornil svým exotickým zjevem. Svoji rychle nabytou slávu si dokázal udržet. Vydal desky "Definitely Different", "Benny Cristo", "Made In Czechoslovakia" a EP "Poslední", ze kterých vzešly hity "Bomby", "Prdel", "Twerk", "Sweet Chilli", "Asio", " Těžký váhy", "Penny", "Chci" s Monikou Bagárovou a další. Na album coverů Davida Kollera "David Koller & Friends" nahrál píseň "Nic není nastálo". Krom muziky se věnuje sportu - brazilskému jiu-jitsu, kde letos získal 1. místo na Mistrovství Evropy.

K narozeninám sis nadělil i nové EP "Poslední". Proč ípíčko a ne celou desku?

Desku vydám koncem září a pokřtím ji 28. září ve Žlutých lázních. EP jsem se rozhodl vydat během prázdnin, protože si myslím, že se písničky, co jsou na něm, hodily svojí atmosférou právě na léto a že by si je fanoušci mohli spojit třeba se zážitky, které u nich prožijí.

Ben Cristovao
© David Turecký
EP vychází na tričku, jak tě napadl tento koncept?

Vydávat EP na CD je podle mě v dnešní době šílené, když si vezmu, že ho nemám ani na čem si ho přehrát. Tak jsem si říkal, proč to vydávat na zastaralém nosiči, když už na to není doba. Tričko proto, že jsem tomu chtěl dát určitý nosič, ať to není jen v mp3, ale má to i hmotnou hodnotu. Jedná se o praktickou věc, na kterém máš QR kód, pomocí něhož si přímo z trička stáhneš songy, a kterou můžeš i nadále používat nošením. Chtěl jsem tomu dát něco ze sebe, takže jsem se designu zmocnil sám a nakreslil ho.

Celé album vyjde taky takto?

Album bude mít jinou vychytávku ve formě krabičky, do níž si budeš moct dát telefon, do kterého se pomocí čteček načte šest věcí, které budou nahrány akusticky v lese nebo na nádražích. U toho budou speciální brýle, které tě přetransformují na náš koncert, na místo, kde byly nahrávány, a ty budeš mít možnost se podívat na náš reálně zachycený koncert třeba z pohodlného gauče. Tím se snažím lidem říct, že se dá hudba dělat jinak než na klasických nosičích a může být kreativní.

Ben Cristovao rozhovor
© Daniel Salač
Budou další designové vychytávky? Neplánuješ třeba módní kolekci?

Nic není nemožné. Uvidím, jak to lidi bude do budoucna bavit .

Proč ses rozhodl vydávat singly z EP po etapách a ne všechny pohromadě?

Mám rád, když singl vyjde samostatně, je na něj soustředěna pozornost a mám aspoň prostor sledovat od lidí na něj feedback. Když by se to vydalo naráz, pozornost by se rozmělnila a neměl bych možnost s tím více pracovat. Navíc se to dá líp i promovat a fanoušci se mají na co těšit. (úsměv)

Třeba klip k "Poslední" měl mít jiný vizuál. Původně jsme ho natáčeli na poušti, ale než jsme ho stihli vydat, vypustil Marpo klip s podobnou tématikou, tak by to bylo kontraproduktivní. Použil jsem záběry z pobytu, kdy jsem byl v zimě v LA. Ve finále to možná funguje víc než původně zamýšlený koncept. Přitom samotná písnička měla být spíš intro a zatím to vypadá jako na stěžejní song k albu.

Budou na desce featuringy?

Budou tam tři spolupráce, z nichž jedna je s Majkem Spiritem.

Ben Cristovao rozhovor
© Daniel Salač
Na albech, včetně toho připraveného, spolupracuješ s producenty The Glowsticks, nenapadlo tě je vyměnit?

Ne, protože mám kolem sebe skvělý tým. Jsme spolu nějakou dobu, pilujeme svoje nedostatky a věřím, že to je ku prospěchu věci tím, jak jsme otevření, známe se a umíme si říci, co se nám líbí či nelíbí.

Ben Cristovao
© David Turecký
Marpo si příští rok splní sen a chce vyprodat O2 arenu, jaký cíl máš ty?

Nejde mi o kvantitu, ale o kvalitu, takže bych chtěl být lepší a neustále na sobě pracovat.

V jaké fázi jsou přípravy na zářijový koncert ve Žlutých lázních?

Trénujeme s kapelou. Tanečníci si vše připravují po vlastní ose. Vše se to potká v půli prázdnin, kdy se ty dva tábory dají dohromady. Přistupuju k tomu individuálně právě proto, aby z toho ve výsledku vznikla dobrá show.

Plánuješ nějaké speciální hosty?

Vždy plánuju, ale neprozradím je, protože chci, aby si lidi koupili lístek na mě a nestálo to na hostech.

Ben Cristovao
© David Turecký
Na jakém nejzajímavějším místě jsi hrál?

Přijal jsem nabídku vzít pár fanoušků na španělský ostrov Fuerteventura. Jednalo se o týdenní dovolenou s Benem. Sešla se tam správná parta, se kterou jsme podnikali výlety, plavání, potápění a vše, co patří ke správné dovolené. Navíc jsem na pláži při západu slunce zahrál akusticky deset songů.

Krom hudby stíháš dělat profesionálně i sport, konkrétně brazilské jiu-jitsu. Je o tobě známo, že nejíš maso, není to ve sportu tak trochu nevýhoda?

Veganem jsem dva roky. Naopak, tělo si zvykne na to, že má proteiny a bere si je z něčeho jiného. Tělo je lehčí, funkčnější, rychlejší, metabolismus se ti zrychlí o násobek a k tomu jsi zdravější, když jíš dobrou veganskou stravu. Když jíš maso, zároveň jíš celou historii masa... a víš, co jedlo zvíře předtím, než jsi ho snědla?

Nestal se z veganství v poslední době spíš trend?

Mrzí mě, že to chytlo divné PR. Vadí mi, že existuje slovo vegan a lidé se takto škatulkují. Myslím si, že je jím normálně a jde jen o zdravý úhel pohledu, proč zabíjíš zvířata, aby ses najedla. Nerad bych někomu něco zakazoval, spíš bych podpořil dobrou věc jako například bych vyzdvihl kvalitu veganských produktů apod.

Ben Cristovao rozhovor
© Daniel Salač
Vyhrál jsi mistrovství Evropy v jiu-jitsu, byl to tvůj sen odmala?

Tři roky zpátky jsem ani nevěděl, že tenhle sport existuje. (smích) A vidíš, povedlo se to a jsem mistr Evropy. (úsměv) Je to tím, že když se pro něco nadchnu, koncentruju se jenom na to a chci být nejlepší.

Co tě teď v této oblasti čeká?

Na konci srpna mám mistrovství světa ve Vegas.

Jak si věříš?

Jedu to tam rozsekat. (smích)

Kde se vidíš za pět let?

Nevím a to je na tom to krásný. Třeba budu hrát profesionálně na flétnu. (smích)

NÁZORY
  • ty vole vy jste bulvár jak víno... (Hidden, 18.08.2017 11:17) Reagovat

    ty vole vy jste bulvár jak víno

    • Re: ty vole vy jste bulvár jak víno... (Anonym, 18.08.2017 12:18) Reagovat

      Rozhovor s muzikantem je bulvár? Aha.

      • Re: ty vole vy jste bulvár jak víno... (Michal, 18.08.2017 13:56) Reagovat

        Když to řekl pan Hidden :)))

      • Re: ty vole vy jste bulvár jak víno... (Anonym, 18.08.2017 17:25) Reagovat

        S muzikantem? Si delate prdel.Kolik Vam je let,ze si tohle myslite?

        • Re: ty vole vy jste bulvár jak víno... (Anonym, 18.08.2017 21:01) Reagovat

          já jsem se svým věkem spokojená, ale ty máš zato asi nějaký komplexík :))

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Ben Cristovao opět ukázal, jak se dá udělat velký koncert bez emisí (24.01.2024 09:29)
- Ben Cristovao míří do Edenu, jeho životní koncert ho čeká 7. června 2025 (19.12.2023 12:05)
- Naživo: Marpo zase koncertuje. V sobotu upražil O2 universum (12.12.2023 09:22)
- Lost Frequencies a Viktor Sheen potvrdili vedoucí postavení v českých žebříčcích (08.12.2023 08:00)
- Naživo: Mirai odehráli v O2 areně jen lehce nadprůměrný koncert (01.12.2023 13:00)
- Českému éteru nově kraluje Lost Frequencies, nejhranější domácí skladbu má Jelen (30.11.2023 08:00)
- Viktor Sheen zůstává králem, o albové prvenství ho nepřipravil ani Ben Cristovao. V rádiích vítězí Pink (24.11.2023 17:00)
- Nové desky 45/2023 - od Chrise Browna přes Bena Cristovao po Chrise Stapletona (15.11.2023 20:45)
- Naživo: Znovu na velké scéně a zase úplně jinak. Ben Cristovao si do O2 areny připravil naprosto odlišnou show (11.11.2023 16:34)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu