Basák Pantery Rex Brown nahrál sólový debut "Smoke On This" s vůní barů, kouře a retra

04.08.2017 13:20 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Pokud vám jméno Rex Brown nic neříká, vězte, že jde o basáka legendární Pantery. Ten nyní vydává své první sólové album "Smoke On This", na kterém ovšem drtivý groove původní formace nečekejte. Brown vzdal totiž hold klasickému, barově špinavému rock'n'rollu.
6/10

Rex Brown - Smoke On This

Skladby: Lone Rider, Crossing Lines, Buried Alive, Train Song, Get Yourself Alright, Fault Line, What Comes Around..., Grace, So Into You, Best Of Me, One Of These Days
Vydáno: 28.7.2017
Celkový čas: 43:22
Vydavatel: vlastní náklad

Rex Brown je z hvězdné post-panterovské sestavy asi ten nejméně výrazný, alespoň co se týče dosavadní hudební mapy. Bicman Vinnie Paul nastartoval úspěšnou formaci Hellyeah a zpěvák Phil Anselmo rozjel hned několik projektů a kapel, z nichž nejzajímavější je metalová partička Down, ve které do roku 2011 hrál i Rex Brown. Ten si po odchodu z Down založil společně s Vinnym Appicem (Black Sabbath, Dio) a Johnny Kellym (Type O Negative, A Pale Horse Named Death) metalovou partu Kill Devil Hill, s níž v letech 2012 a 2013 vydali dvě alba. Nyní ale došlo i na ryze osobní materiál "Smoke On This", kde se Brown poprvé ujímá role lídra a zpěváka. Peníze na album vybral od fanoušků formou populární crowdfundingové kampaně a nahrál album, ze kterého skutečně táhne cigaretový kouř zašlých barů sedmdesátých let. Že je album jen finanční injekcí opomenutého rockera? V dnešní době těžko. Brown nahrál desku, která zvukově pluje tak silně proti všem trendům, že by jen blázen věřil v zajímavější komerční úspěch. Pár dobrých songů sólový debut nabídne. Potěší úderná "Crossing Lines" a zejména povedená balada "Buried Alive", kde zpívá o konci Dimebaga Darrella. Svůj půvab má i grungem okořeněný "Train Song". Albová prvotina Rexe Browna je příjemnou žánrovkou, ale díru do světa s ní muzikant rozhodně neudělá. Jako skladatel je spíš průměrný, jako zpěvák alespoň baví svým chraplákem, i když s velmi omezeným rozsahem. Ovšem k cigárku a whiskey je "Smoke On This" k poslechu to pravé.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY