Hlavní stage festivalu Tommorowland Unite zastihl požár

30.07.2017 16:20 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Jeden z bočních projektů tradičního festivalu elektronické a taneční hudby Tommorowland včera v Barceloně zasáhl obrovský požár. Ten naprosto pohltil celou hlavní stage a všichni návštěvníci museli být evakuováni. Předpokládá se, že šlo o zhruba 22 tisíc lidí, kteří museli opustit prostory velkolepého areálu. Španělský deník "El Periodico" však informoval, že nedošlo k žádným zraněním. Několik lidí však bylo odvezeno do nemocnice kvůli úzkosti.

Oficiální facebooková stránka jednodenního festivalu informovala, že požár na UNITE Barcelona stage vznikl z technických důvodů. Vyšetřování však bude i nadále pokračovat. Hlavní hvězdou letos byl Steve Aoki, na jehož vystoupení nedošlo. Řeší se také rozhořčení některých z fanoušků, kteří si stěžují na průtahy po vzniku požáru. Hasičům prý trvalo minimálně čtyřicet minut, než se stihli dostat na místo činu.

Není to však jediný problém letošních festivalů. Y Not Festival konaný v anglickém Pikehallu musel zrušit kompletně celý program 4. dne festivalu. Nepříznivé počasí udělalo z areálu jednu velkou bahenní koupel a již během sobotního programu zrušili svá vystoupení headlineři The Vaccines, zatímco Clean Bandit předvedli pouze dj set. Většina návštěvníků viní především organizátory za nedostatečné připravení povrchu na nepříznivé podmínky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY