French Montana si vítězný doutník nezapálil, Jay-Zho v Americe neporazil

30.07.2017 14:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Jay-Z s "4:44" zvítězil v americkém deskovém žebříčku i ve druhém týdnu, když novinka French Montany "Jungle Rules" odstartovala na bronzu za Kendrickem Lamarem. Coldplay s EPčkem debutovali v druhé desítce. V singlech vyhrálo po jedenácté "Despacito", do Top 10 se dostal Charlie Puth s "Attention"
Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito Remix
© facebook interpreta
SINGLY - Hit Luise Fonsiho & Daddyho Yankeeho vidíme, zejména díky Justinovi Bieberovi, na čele po jedenácté. Vzhledem k tomu, že velká konkurence mu neroste, tak rekord Mariah Carey s 16 týdny je v ohrožení...

Downloadům song dominoval po dvanácté, a příští týden vyrovná rekord "Closer", "Uptown Funk!" a "Low", zatímco aspoň 100 000 downloadů každý z 11 týdnů už srovnal výkon "Hello" Adele. Tentokrát byl stažen 118 tisíckrát. S 57,6 miliony přehrání a 145 miliony impresí jasně dominovala i streamům a rádiím.

DJ Khaled zůstal s "Wild Thoughts" druhý, vylepšuje si už ale pouze v rádiích, a 40 tisíc stažení je velmi skromných. "I'm The One" pak ztratilo pozici kvůli Brunovi Marsovi.

Z devítky na pětku se posunul French Montana s "Unforgettable" v týdnu vydání desky. Track si polepšil ve všech měřítkách, streamů měl bez mála 30 milionů.

Ed Sheeran po 27 týdnech vypadl z první pětky, "Shape Of You" tak zatím pouze vyrovnalo délku pobytu "Closer" The Chainsmokers v této sekci žebříčku. Imagine Dragons a Shawn Mendes zůstali na stejných pozicích, Sam Hunt si polepšil na devítku.

Do Top 10 se nevlezl Kendrick Lamar, protože ji nově uzavírá Charlie Puth s "Attention". V minulosti v ní už pobyl s "We Don't Talk Anymore" a samozřejmě se "See You Again".

Na starším hitu Charlieho hostovala Selena Gomez a tu máme s "Fetish" již v třetí desítce. Kdyby track nevydala o den dřív a nerozhodila si měřené týdny, bylo by to jestě lepší.

    Top 10 - singly:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  2. DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller - Wild Thoughts
  3. Bruno Mars - That's What I Like
  4. DJ Khaled + Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne - I'm The One
  5. French Montana feat. Swae Lee - Unforgettable
  6. Ed Sheeran - Shape Of You
  7. Imagine Dragons - Believer
  8. Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back
  9. Sam Hunt - Body Like A Back Road
  10. Charlie Puth - Attention

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Jay-Z - 4:44
© facebook interpreta
DESKY - Jay-Zho "4:44" stále není na Spotify a někdo spočítal, že se tak okrádá až o milion dolarů týdně, které by se mu hodily na plenky dvojčat, které si pořídil s Beyoncé, každopádně i bez této platformy se desce podařilo obhájit vítězství. Z 87 tisíc jednotek bylo 61 v čistém prodeji.

První čtyři pozice žebříčku okupují hiphopová alba, ke Kendrickovi Lamarovi a DJovi Khaledovi se přidala novinka French Montany "Jungle Rules". Bronzem sice překonal čtvrté místo debutu "Excuse My French", 16 tisíc prodaných kusů (z 52 tisíc jednotek) je ale méně než třetina tehdejšího výkonu.

Na patnáctce najdeme nové EPčko Coldplay "Kaleidoscope". Jinak byl vesměs klid. Teda až do čtvrtka: po oznámení tragické smrti Chestera Benningtona se během posledních hodin měřeného týdne vrátila čtyři alba Linkin Park do žebříčku. "One More Light" na sedmnáctce nyní při poslechu není nic jiným než dopisem na rozloučenou, depresivní témata ale byly obsahem všech alb, i "Hybrid Theory" (27), "Meteora (42) a "Minutes To Midnight" (115).

    Top 10 - alba:
  1. Jay-Z - 4:44 (87 tisíc jednotek, -67 %)
  2. Kendrick Lamar - DAMN. (56, +3 %)
  3.  N French Montana - Jungle Rules (52)
  4. DJ Khaled - Grateful (43, -14 %)
  5. ▼ 21 Savage - Issa Album (40, -48 %)
  6. Ed Sheeran - ÷ (34, -5 %)
  7. Imagine Dragons - Evolve (33, -6 %)
  8. ▲ Různí - Moana Soundtrack (28, -3 %)
  9. ▲ Khalid - American Teen (28, +6 %)
  10. ▲ Bruno Mars - 24 Magic (28, -2 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY