August Burns Red vypustili singl a oznámili vydání nové desky

04.08.2017 16:34 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Americká metalcoreová stálice August Burns Red bude brzy vydávat album s názvem "Phantom Anthem". Skupina je obecně velmi pilná a již od svého vzniku vydává nové desky s železnou pravidelností každý druhý rok. Její sestava je zkrátka natolik dobrá, že dokáže zaručit vysokou produktivitu, aniž by jakkoliv slevila z kvalit své hudby. A i když August Burns Red zůstávají v zásadě bez odchylek věrní původnímu stylu, přesto vždy přichází s něčím čerstvým a inovátorským. Metalcore formace se zkrátka nepodařilo nikdy zcela vyčerpat, a hudba Američanů se tak doposud neoposlouchala. Podaří se ABR tento náročný úkol splnit i tentokrát?

Nový pilotní singl "Invisible Enemy" je pro skupinu naprosto typický. Žádné retardační prvky a hudba jde rovnou k věci, přičemž si skladba pro plné docenění žádá vícenásobný orientační poslech. Kytarový génius JB Brubaker zde předvádí svůj signifikantní rukopis a je možné, že pro dochucení celé desky zvolil tentokrát fragmenty asijské hudby oproti country, jež bylo přítomné na předchozí kolekci "Found In Far Away Places" z roku 2015.

Aktuální singl působí jako až příliš standardně odvedená práce a na nové album ničím příliš nenapíná. Že by konečně skladatelsky fádní počin? Jenomže to jsme si podle prvních ukázek mysleli i minule, předminule atd. Všechny desky August Burns Red se však nakonec ukázaly jako vynikající. Pro vyčerpávající hodnocení si proto budeme muset počkat i v tomto případě. Američané však vydávají slabý materiál jen těžko, ne-li vůbec. Album "Phantom Anthem" vychází letos 6. října u labelu Fearless Records.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY