Z ulice se dostal na desku ASAP Rockyho. Joe Fox se na "What's The Word" ukazuje ale i jako zdatný sólista

28.07.2017 18:53 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Znáte "At. Long. Last. ASAP" z dílny ASAP Rockyho? Tak potom znáte i Joeho Foxe. Britský kytarista se na dva roky staré desce objevil jako spoluautor a host rovnou v pěti skladbách. Setkání Foxe s Rockym bylo přitom dílem náhody. Legenda praví, že se tak stalo ve čtyři ráno, když rapper společně s producentem Hectorem Delgado křižoval londýnské ulice. Právě tam potkal talentovaného mladíka, který si hraním vydělával na živobytí.

"Nevěděl jsem, kdo to je, protože neposlouchám novou muziku. Přišel jsem k nim a zeptal se, jestli si chtějí koupit CD. Rocky mi řekl, ať mu něco zahraju. Dostal jsem se až ke konci skladby, což většinou znamená, že si cédéčko koupí. Když jsem jim ho znovu nabídl, řekl mi: 'Nechci CD, ale půjdeme teď do Starbucksu a pak do studia. Chci, abys s námi pracoval.' Později jsem si od něho něco poslechl a překvapivě se mi to líbilo," vzpomíná Fox v rozhovoru.

Na svém kontě má zatím několik akustických skladeb včetně kompilace "Acoustic Alley Sessions". Posledním počinem "What's The Word", na který vyšel aktuálně i klip, ale dokazuje, že si hravě poradí i s dalšími doprovodnými nástroji. Syrový a emocemi překypující muzikantův projev v soulovém kabátku zní nejenom jako společné tvůrčí dítko Boba Dylana a Amy Winehouse (a není asi náhodou, že oba jsou jeho oblíbenými interprety), ale hlavně je to pořádně chytlavá záležitost.

ASAP Rocky skutečně nebyl mimo, a ani vy nespouštějte z Joeho Foxe oči.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY