Linkin Park se vyjádřili ke smrti Chestera Benningtona

25.07.2017 15:12 - Simona Knotková | foto: Warner Music

Linkin Park v pondělí zveřejnili oficiální prohlášení ke smrti svého frontmana Chestera Benningtona. Zpěvák byl ve čtvrtek 20. července ve svém losangelském domě nalezen oběšený. Bylo mu pouhých čtyřicet jedna let.

"Drahý Chestere, naše srdce jsou zlomená. Stále jsme otřesení a odmítáme uvěřit tomu, co se stalo. Dotkl ses tolika životů, možná ještě víc než sis uvědomoval," stojí v úvodu prohlášení kapely.

Na dalších řádcích mluví o nenahraditelnosti muzikanta či o jeho psychických problémech. "Když jsme s tebou mluvili o budoucích letech, tvé nadšení bylo nakažlivé. Svým odchodem jsi za sebou nechal prázdné místo, které nikdo jiný nenaplní. Musíme si ale připomínat, že démoni, kteří tě od nás vzali, byli od začátku součástí dohody. Koneckonců právě to, jak jsi o těchto démonech zpíval, bylo důvodem, proč tě lidé milovali. Nebojácně jsi je vystavoval, a nás všechny tak dával dohromady a učil nás, jak být lepším člověkem. Děkujeme ti za to. Milujeme tě a strašně moc nám chybíš."

Kompletní znění si můžete přečíst ve facebookovém příspěvku výše. Mike Shinoda na svém Instagramu také zveřejnil první pořízené foto skupiny (náhled článku). "Rok 1997 nebo 1998. Zrovna jsme Chesterovi řekli, že ho chceme v kapele. Šli jsme na pizzu a probírali jsme plány do budoucna. Jmenovali jsme se tehdy Xero a měli jsme míň něž půltuctu songů. Žádná tetování, žádné červené vlasy, většina z nás byla ještě na výšce," stojí v popisku publikovaného snímku.

Na začátku tohoto týdne byly zveřejněny výsledky pitvy, které potvrdily sebevraždu oběšením jako příčinu úmrtí. Poblíž těla mrtvého zpěváka byla nalezena poloprázdná láhev s alkoholem, rozbor krve však neukázal přítomnost jakýchkoliv drog. Bennington po sobě ani nezanechal dopis na rozloučenou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY