The Rolling Stones připravují po dvanácti letech nový materiál

26.07.2017 14:34 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Britská legenda The Rolling Stones se vrací zpět do studia. Podle slov kytaristy Keitha Richardse má kapela v plánu nahrávat nové skladby. Pokud se tak opravdu stane, půjde po dvanácti letech o desku s čerstvým materiálem z rukou Jaggera a spol. Již loni na sebe formace upozornila coverovým albem "Blue & Lonesome", předchozí nahrávkou s původní tvorbou je "A Bigger Bang" z roku 2005.

Třiasedmdesátiletý Richards k nahrávání dodal: "Ano, jsme v počátečních fázích a přemýšlíme, jakým směrem se ubrat. 'Blue & Lonesome' nás lehce překvapilo, rozhodně jsme nečekali takovou odezvu."

Deska, na které hostoval například Eric Clapton, se loni vyšplhala na čelo britského žebříčku UK Chart, přestože muzikanti nikdy nepočítali s tím, že by udělali bluesové album. Kytarista podle svých slov neočekává, že by se kapela vydala na novince stejným směrem a nemá jít o vyloženě bluesovou nahrávku.

V posledních dnech se objevilo také několik fotografií zachycujících Micka Jaggera spolu s britským hudebníkem a producentem Skeptou. Ten je momentálně velmi populární, a tak by nebylo žádným překvapením, kdyby se rockové legendy spojily s někým z moderních hudebníků, podobně jako Paul McCartney s Kanye Westem. Jejich možná spolupráce je však zatím pouze spekulací.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY