Imagine Dragons si na Colours s fanoušky pěkně zařádili

20.07.2017 22:39 - David Král | foto: facebook interpreta

Určit hlavního headlinera letošních Colours není snadné. Pokud bychom se o to ale měli přece jen pokusit, pravděpodobně by volba padla právě na kapelu z města hazardu. Jak se s touto zodpovědností Imagine Dragons při své třetí tuzemské zastávce popasovali?

Live: Colours Of Ostrava

místo: Oblast dolní Vítkovice
datum: 19. července 2017

Početné české fanouškovské základny Imagine Dragons si byli dobře vědomi i sami pořadatelé, když kladli návštěvníkům na srdce, aby přišli pro pásku s dostatečným předstihem, a o své miláčky tak kvůli frontám náhodou nepřišli. No už víme, jak to dopadlo. Koncert Imagine Dragons si nakonec vychutnali i ti, kteří původně jít asi ani neplánovali. Report z prvního dne festivalu si můžete přečíst zde.

imagine dragons
© Jan Kuča / musicserver.cz
Teď již však k samotnému koncertu. Kdo čekal, že Draci přivezou výpravnou show plnou vymakaných projekcí, výbuchů konfet či ohnivých efektů, ten se pěkně přepočítal. Kapela pojala své vystoupení velice civilně. Zpěvák Dan Reynolds možná až moc, když na pódium za zvuků úvodní "Thunder" vylezl v námořnickém tílku a krátkých teplácích či co to bylo. Jenom tak potvrdil, že image nikdy nepatřila mezi silné dračí zbraně.

Body, které nenahnal v módní oblasti, však bohatě vynahradil v práci s publikem. Desetitisícové davy nažhavených fanoušků sice nejprve zatížil zmínkami o své viróze a patetickými řečmi o tom, jak jsou láska, muzika a mír to nejlepší na světě, ale pak už to bylo výrazně lepší. S fanoušky se kapela objímala, házela jim trsátka i paličky a na scéně se objevila také česká vlajka. Zkrátka idyla.

Jednoznačně nejvydařenějším okamžikem se poté stala chvíle, kdy si frontman na pódium vytáhl věrného fanouška, kterého v minutě vtipně překřtil na českého Markyho Marka (zdravíme Marka Wahlberga). Ten se obrovského kotle rozhodně nezalekl a s Reynoldsem si pořádně zařádil na předělávku vypalovačky "Song 2" (zdravíme Blur). Svých pět minut slávy nakonec šťastný příznivec završil po vzoru zpěváka skokem do publika.

imagine dragons
© Jan Kuča / musicserver.cz
Kromě vtipu ale nabídli hvězdní Američané také pár výtečných hudebních pasáží. Skvěle zafungovaly především hity z debutového "Night Visions," na který dala kapela vzpomenout i nesinglovými kousky. Za vypíchnutí určitě stojí zejména rozjuchaná "On Top Of The World," baladická "Demons" nebo novinková "Yesterday," při níž se do zpěvu pustili zkrátka všichni bez výjimky. Totální vrchol večera ale přišel se závěrečnou "Radioactive," jejíž monumentálnosti jednoduše nešlo čelit.

Suma sumárum předvedli Imagine Dragons zábavnou show, se kterou mohli byt spokojeni jak fanoušci, tak sama kapela. A samozřejmě i pořadatelé. Kdyby většina mainstreamových hvězd předváděla na pódiích takové výkony, zas tak moc bych proti současnému hlavnímu proudu nenamítal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY