Debutu "Unbroken" metalových A Killer's Confession dominují hosté v čele Brianem "Headem" Welchem

23.08.2017 11:15 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Za nově vzniklou skupinou stojí bývalý zpěvák maskovaných Mushroomhead Wylon Reavis, který od kapely po gradujících neshodách odešel v roce 2015. Netrvalo dlouho a Reavis si založil novou formaci A Killer's Confession, se kterou nyní vydává debutové album "Unbroken". Jak se nový start vydařil?
6/10

A Killer's Confession - Unbroken

Skladby: Awakening, Spawn Of Seven, Rebirth, A Killer’s Confession (feat. Brian Head Welch), 1080p, Final Breath, L.O.L., Reason, Sympathy (feat. Kimberly Freeman), I Will Define, Judas Kiss, Letting Go, Purification
Vydáno: 23.06.2017
Celkový čas: 47:13
Vydavatel: EMP Label Group

Zatímco Mushroomhead od odchodu jednoho z jejich vokalistů Wylona Reavise dosud nic nového nenatočili a poslední řadovkou tak zůstává tři roky stará nahrávka "The Righteous & The Butterfly", Reavis se činil více. Již rok po svém odchodu, který prý neproběhl zrovna v přátelském duchu, založil novou formaci A Killer's Confession, se kterou vydal eponymní singl s hostujícím Brianem "Headem" Welchem z Korn "A Killer's Confession". O další rok později pod hlavičkou vydavatelství EMP Label Group, které patří Davidu Ellefsonovi z Megadeth, jim vychází debutové album "Unbroken". V jejím úvodě zazní trochu oprášené intro se sirénou, aby připravilo atmosféru pro hutné metalové kytary v písni "Spawn Of Seven". Z ní je patrné, že A Killer's Confession zvukově příliš daleko od Mushroomhead a celé nu-metalové scény neodešli. Po brutální pecce "L.O.L." se ovšem zdá, že na debutu přece jen přidali na agresivitě.

Aby se o novince mluvilo, pozval si Reavis i slušnou řádku hostů. Kromě Welche, jehož kytarová hra je snadno rozpoznatelná a nejzajímavější písni alba dodává kornovský nádech, se na prvotině objevila třeba goth-punková princezna Kimberly Freeman ze skupiny One-Eyed Doll či maskovaní metalisté Amerakin Overdose z Oregonu. V posledních skladbách je rovněž cítit větší vliv elektroniky, jako třeba v případě industriálně laděné písně "Judas Kiss", na úkor klasického metalu první půle. Celkově je debut A Killer's Confession spíše rychlou odpovědí na odchod Reavise z Mushroomhead, což je patrné z ne úplně jasně uchopitelného zvuku desky i notné výpomoci hostů. Samotné písně nejsou špatné, ale kolekce by snesla i přísnější síto finálního výběru. Přesto je "Unbroken" dobrý žánrový počin, na který se bude velmi dobře navazovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY